Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi

CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi

La aşa denumire nu are cum să nu vă lase gura apă. Şi are şi de ce! Gustul este minunat, în ciuda faptului că ingredientele sunt dintre cele mai accesibile (inclusiv ca preţ), iar modul de preparare este simplu 100%. Spor şi poftă!

INGREDIENTE:
– 250 grame miez de pâine
– 125 grame alune crude, decojite
– 2 căţei de usturoi
– 700 mililitri apă rece
– 200 mililitri de ulei de măsline
– 2 sau 3 linguri de oţet de vin sau chiar vin alb sau roze
– sare

PASUL 1. Umpleţi un vas cu apă rece (alta decât cea de la ingrediente, aproximativ 500 de mililitri). Puneţi miezul de pâine în vasul respectiv şi aşteptaţi cam cinci minute până când pâinea absoarbe apa.

PASUL 2. Puneţi alunele, sarea şi usturoiul în blender şi amestecaţi până când alunele sunt tocate mărunt de tot. Ar trebui să arate ca miezul tocat de nucă.

PASUL 3. Adăugaţi miezul de pâine şi amestecaţi în continuare. Indicat ar fi să scurgeţi puţin pâinea înainte de a o pune în blender. Amestacţi până când conţinutul devine o pasta albă şi omogenă.

PASUL 4.

Adăugaţi în blender uleiul de măsline în timp ce acesta amestecă în continuare la viteză redusă. Când terminaţi cu uleiul de măsline, adăugaţi oţetul sau vinul.

PASUL 5. Se adaugă şi apa. Puţin câte puţin în timp ce blenderul merge. Cu răbdare. Acest pas nu ar trebui, oricum, să vă ia mai mult de 10 minute.

PASUL 6. Gata. Poftă TABUnă.

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
Pui cu miere și muștar la grătar
CULINAR TABU: Supă rece de dovlecei
CULINAR TABU: Supă cremă de praz și cartofi

1 Response

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi

by realitatea   1 min
1