Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Cum a ajuns Benone Sinulescu să fie preferatul familiei Ceauşescu

Vestea că Benone Sinulescu a murit a luat pe toată lumea prin surprindere. Nu-i de mirare, deoarece era și rămâne unul dintre cei mai iubiți artiști din România.

Cântărețul de muzică populară a încetat din viață la 84 de ani. „Nea Beni”, așa cum îi spuneau colegii de breaslă, a fost extrem de iubit de public, iar în perioada socialistă, a fost unul dintre preferații familiei Ceaușescu.

În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

Ce piese îl puneau familia Ceaușescu să cânte

În plus, el a susținut un concert ca invitat în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

Lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea în mod deosebit să îl asculte pe Benone Sinulescu cântând melodiile „Radu Mamii” și „La casuța cu pridvor”.

„Unii ziceau că mă place Ceaușeasca, alții că el. Nu știu să zic pe gustul cui eram, cert este ca eram nelipsit la toate recepțiile lor unde trebuia să cânt obligatoriu și întotdeauna două piese: ‘Radu mamii’ și ‘La casuța cu pridvor’, preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile.

Și pentru că tot eram atat de agreat, cand mergeam în deplasare profitam și eu și mă aprovizionam de la Consiliul Judetean. Țin minte că într-un an a fost criză de ceapa, nu se găsea, nu se facuse, nu mai stiu. Ei bine, eu aveam. Imi adusesem din tara, de la presedintele unui Consiliu Judetean care mi-a dat ceapa cat pentru un an.

Asa mi-am procurat si televizorul color si frigiderul. Aveam nevoie, sunam la partid si se rezolva. Si ei aveau nevoie de mine sa vin sa cant sau sa compun melodii ‘preamaritului conducator’”, povestea Benone Sinulescu în urmă cu câțiva ani, potrivit CANCAN.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arătau starurile din Game of Thrones înainte să joace în serial

Andreea Damian

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Andreea Damian

Andreea Berecleanu și Eva Zaharescu, fiica ei, modele pentru o zi

Tabu Tabu

Ce sexy este Ruby acum și ce fetiță sfioasă era în copilărie FOTO

Tabu Tabu

Disney reînvie Home Alone pentru o nouă generaţie dar fanii nu sunt deloc fericiți

Andreea Damian

Cloffice | Soluția practică să-ți amenajezi biroul de acasă

Andreea Damian

Scrie un comentariu