Tabu
Image default
FASHION Slider

Cum a trecut Dior de la haute couture la cultura pop

Kim Jones, director artistic al colecțiilor pentru bărbați Dior, a organizat spectacolul Toamna 2021 pe toate platformele digitale ale casei pariziene. O odă pentru pionierul uitat al artei stradale Kenny Scharf și pentru măiestria chineză care ar trebui să încânte milenarii din întreaga lume, scrie ziarul francez Le Figaro.

În 1947, Christian Dior a revoluționat Haute Couture cu liniile opulente ale colecției sale New Look. 73 de ani mai târziu, Kim Jones trezește marca cu influențe pop și urbane. Miercuri, 9 decembrie la ora 14:00, designerul a dezvăluit online colecția sa dedicată bărbaților pentru toamna anului 2021. Un omagiu plin de culoare adus pictorului american Kenny Scharf, de 62 de ani.

Așa trebuie să fie moda”, a spus el acum câteva săptămâni. Christian Dior și-a fondat casa imediat după al doilea război mondialÎntr-o Europă în plină recesiunecolecțiile sale celebrau o anumită „joie de vivre”. Cu această garderobă energică și optimistă, duc această moștenire în felul meu.”

După Tokyo și Miami, am planificat, cu mult timp înainte de pandemie, să prezentăm această colecție la Beijing”, continuă el. Evident că această criză ne-a zguduit proiectele”Într-adevăr, Kim Jones s-a obișnuit, cu ocazia prezentării creațiilor sale la mijlocul sezonului, de a face cumpărătorii, clienții și jurnaliștii să călătorească într-o metropolă emblematică a culturii urbane. Prezentarea de modă a fost difuzată în cele din urmă pe toate platformele digitale ale mărcii, inclusiv Twitch pentru prima dată (site-ul de streaming dedicat inițial transmisiunilor competițiilor sportive majore).

Primăvara trecută, închis ca toți ceilalți, căutam inspirație în biblioteca mea. Mi-am amintit apoi de opera distractivă și suprarealistă a lui Kenny Scharf. Am fost fascinat de munca sa încă din copilărie. El este una dintre figurile de frunte ale acestei mișcări artistice care a animat cartierul East Village din New York în anii 1980., mărturisește designerul. Cu toate acestea, Jones nu l-a întâlnit niciodată pe artist, dar l-a contactat pe Instagram. 

Kenny Scharf

„În timpul închiderii, am redescoperit opera pop și suprarealistă a lui Kenny Scharf. Am fost fascinat de opera lui încă din copilărie.  El este una dintre figurile de frunte ale acestei mișcări artistice care a animat cartierul East Village din New York în anii 1980.”

Kim Jones, director artistic al colecțiilor pentru bărbați Dior

În fața unor ecrane gigantice cu LED-uri care proiectează imagini ale cosmosului, modelele defilează cu genți de mână pe umeri, îmbrăcați în costume cu centuri, cu buzunare patch-uri și gulere, realizate din țesături luxoase. Personajele psihedelice ale lui Kenny Scharf prind viață ca holograme pe jachete.

O cămașă brodată în întregime cu desene animate multicolore extrase din lucrările artistului plastic american a necesitat mai mult de 7.000 de ore de muncă. „Avem o întreagă secțiune din clientela noastră care adoră aceste piese exclusive, bogat decorate. Uneori nu sunt pentru purtat, ci mai degrabă pentru plăcerea de a deține un obiect frumos.”, spune Kim Jones.

ARTICOLE SIMILARE

Boteanu Diana la V for Vintage!

realitatea

Unsprezece momente de neuitat de la nunta regală

Andreea Damian

Șapte lumi, o planetă: serialul „superb” despre natură primește recenzii de cinci stele

realitatea

Candice Swanepoel, prima fotografie după naștere i-a adus multe critici

Andreea Damian

Top filme preferate 2019: US, Atlantics, Joker și Edge of Democracy – plus restul, cum doriți

Dora Constantinovici

Sean Penn a anunțat sfârșitul: renunță la actorie. Motivul este incredibil

Andreea Damian

Scrie un comentariu