Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Cum afectează aerul condiționat de la birou performanțele femeii

În sfârșit s-au publicat rezultatele unei cercetări care explică de ce femeile tind mereu să ridice temperatura aerului condiționat la locul de muncă. Lupta pentru termostat a devenit practic un cliché la birou, dar se pare că motivele nu țin doar de confort.

Un nou studiu sugerează că temperatura din interiorul unei încăperi influențează, de asemenea, productivitatea cognitivă a femeii și a bărbatului. Majoritatea clădirilor de birouri își fixează termostatul pe metabolismul unui adult de 40 de ani, de 70 kilograme. Teoretic! Există mulțime de glume pe seama femeilor din această cauză. Da, femeile sunt mai friguroase, chiar și alea care nu-s micuțe și slăbuțe. E o chestie de metabolism. Din nefericire, multe companii aleg spațiile deschide cu ventilație în tavan care e fixată de la centru.

Acum, primul studiu care analizează modul în care acest lucru ar putea afecta performanța cognitivă masculină și feminină sugerează că femeile ar putea avea mai mult de suferit în birourile unde aerul e mai rece. Rezultatele se bazează pe câteva teste efectuate pe 543 de studenți, care au avut de rezolvat probleme de logică, de matematică și lingvistice, fie într-o sală răcoroasă, fie într-una încălzită. Pentru a imita într-o oarecare măsură locul de muncă, acești „angajați” au fost remunerați pentru fiecare răspuns corect. În timp ce scorurile la problemele de logică au fost relativ la fel atât pentru cei aflați în săli răcoroase cât și pentru cei în încăperi încălzite, autorii au constatat că studenții de sex feminin, în general, au avut rezultate mai bune la matematică și la testele lingvistice atunci când termostatul din sală a fost setat la temperaturi mai înalte.

Autorii au fost surprinși de răspunsuri atunci când au existat diferențe de temperatură. De exemplu, când temperatura din încăpere a crescut cu numai un grad, scorurile la testele de matematică ale studenților de sex feminin au crescut cu aproape 2%. Pe de altă parte, autorii au descoperit că la participanții de sex masculin se întâmplă fix invers. Cu cât temperatura din încăpere scade, cu atât performanța lor la teste crește. În birourile mai încălzite, creșterea performanței feminine a fost semnificativ mai mare decât scăderea a performanței masculine. Acest lucru sugerează că femeile sunt mai sensibile la frig la birou decât bărbații. Dacă angajatorii doresc cu adevărat să maximizeze productivitatea lor la locul de muncă, ar trebui să regleze termostatele în favoarea femeilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Aerul poluat ridică riscul de avort cu 50% – studiu

Andreea Damian

Care este materialul preferat pentru lenjeria de pat ideala

realitatea

LG Electronics va participa la târgul “Maison et Objet- din Franța

realitatea

Dan Helciug a prezis pandemia in videoclipul piesei “Da’Vai” lansat anul trecut

Tabu Tabu

Aroganta maxima! Cine s-a costumat de Halloween in Bianca Dragusanu?

Cum arată Antonia în costum de baie după ce a zis că s-a îngrășat

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu