Tabu
PEOPLE Slider

Cum a ajuns Zac Efron să joace rolul criminalului în serie – Ted Bundy: „semănăm”

Zac Efron nu era sigur dacă ar putea să-l joace pe Ted Bundy în filmul “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”, o dramă care va avea premiera la Festivalul de Film de la Sundance din acest an.

“Inițial, am avut rezerve să joc rolul unui criminal în serie”, a spus Efron în timpul primului său interviu despre proiect. “Mi se părea că este un rol agresiv cu o mulțime de crime, sânge și lovituri.” În schimb, ultimul său film – unul dintre cele mai anticipate titluri din acest an Sundance – este un mai mult un fel de studiu despre viața dublă a lui Bundy. Aproape că nu există nicio scenă violentă sau sângeroasă în tot filmul. Cea mai mare parte a poveștii se spune prin prisma prietenei lui Bundy, Liz Kloepfer (Lily Collins), care vrea să creadă că este nevinovat, chiar dacă ofițerii de poliție suspectează că el are legătură cu  dispariția mai multor victime. Înainte de a fi executat într-o închisoare din Florida, în 1989, Bundy a mărturisit că a ucis mai mult de 30 de femei.

Rolul este o noutate pentru Efron, care este mai bine cunoscut pentru rolurile sale mai ușoare și haioase  în comedii precum “Vecinii” sau “Baywatch”. Există însă un soi de tradiție ca fostele vedete Disney să graviteze spre filme întunecate pentru a-și dovedi talentul. Însă nu asta l-a făcut pe Efron să accepte rolul ci natura dublă a lui Bundy. “Acest film este despre o ființă umană, despre cineva cu care, dacă l-aș fi întâlnit în circumstanțe normale, probabil aș fi fost prieten”, spune Efron, care are 31 de ani. “Și o poveste de dragoste dintr-o perspectivă foarte unică. N-am mai văzut așa ceva până acum. Este interesant.”

În această lună va avea loc cea de-a 30-a aniversare a execuției lui Bundy și astfel s-a reînnoit interesul tuturor pentru persoana și povestea acestuia. Deja există două proiecte Bundy cu profil realizate de aceeași persoană. Documentarul Netflix “Conversations With a Killer: Tapes Ted Bundy” au fost realizate de directorul “Extremely Wicked” Joe Berlinger. “Am petrecut ultimii doi ani documentând crimele lui Bundy”, spune Berlinger. În filmul narativ, cel cu Efron, pentru care Berlinger lucra în paralel, a ales să se ocupe de viața personală a lui Bundy. “Ceea ce am vrut să fac este să pun această întrebare tabu: este un psihopat capabil de iubire? De ce nu și-a ucis iubita?”

Spre deosebire de majoritatea filmelor independente, “Extremely Wicked” s-au realizat repede. Lui Berlinger i-a plăcut ideea de a-l distribui pe Efron în rolul lui Bundy, pentru că joacă ceva diametral opus față de rolurile lui de până acum.”Are 37 de milioane de fani pe Instagram și este unul dintre principalii actori care se adresează tinerilor”, spune Berlinger.

Efron a trebuit să treacă printr-o transformare fizică dramatică pentru a-l juca Bundy. A mâncat doar alimente pe bază de plante pentru a slăbi. “Am slăbit 13 kilograme”, spune Efron. “A fost o transformare destul de mare și mi-am schimbat stilulul de viață.”

Actorul a studiat înregistrarea lui Bundy de la proces. “Ceva a făcut clic din primele imagini și a fost cam înfricoșător”, spune Efron. “A fost ca și cum Ted și cu mine aveam ceva în comun în felul în care ne comportăm, există câteva lucruri. Poți să spui că e un pic ascuns. E și cam timid. Este un tip coerent, dar își ascunde anxietatea cu un zâmbet.” Tot parte a cercetărilor sale pentru rol, Efron a petrecut ceva timp vorbind cu oameni care îl cunoșteau pe Bundy. “Mulți dintre ei au fost șocați”, spune Efron. “Ei nu au putut crede că un astfel de individ drăguț, plăcut, inteligent, zâmbitor și calm a fost responsabil pentru astfel de crime îngrozitoare. Și asta îl face cu atât mai fascinant, pentru că într-adevăr a fost iubit de aproape toată lumea din jurul lui. Chiar și oamenii din închisoare și-au petrecut mult timp cu Ted Bundy.”

ARTICOLE SIMILARE

Verdict în cazul morții lui Prince. Cine se face vinovat de decesul artistului

Andreea Damian

De ce tot mai multe femei renunță la păr și se rad în cap

Andreea Damian

Afacerile cu măști artizanale de pânză, în floare pe Facebook. De ce specialiștii nu recomandă aceste produse

Andreea Damian

Inna a pozat așa cum nu ai mai văzut-o niciodată FOTO

Tabu Tabu

Ce staruri s-au infectat cu coronavirus

Andreea Damian

Ana Morodan și-a lansat o nouă colecție… de sacoșe

Tabu Tabu

Scrie un comentariu