Home > Slider > Cum ajută selfie-urile cu Quokkas, cel mai fericit animal din lume, la salvarea speciei

Cum ajută selfie-urile cu Quokkas, cel mai fericit animal din lume, la salvarea speciei

Quokkas

Turismul pe insula australiană Rottnest Island a crescut cu 15% anul trecut, aducând fonduri destinate cercetării și conservării polulației de Quokkas care se ridică la un număr de 12.000 de exemplare.

Tradus din engleză – Quokka, Setonix brachyurus, singurul membru al genului Setonix, este un mic macropod cu dimensiunea unei pisici domestice.

Selfie-urile cu acest animal simpatic a ajutat la salvarea speciei de la extincție, relansând totodată turismul pe insulă, scrie revista People. Turiștii se înghesuie să obțină un selfie cu Quokkas. Și nu e greu, pentru că se așază confortabil la poză. Dovadă stau miile de fotografii de pe rețelele de socializare.

Cele circa 12.000 de animale mişună pe insulă şi sunt o pradă uşoară pentru turiştii dornici de fotografii. Sunt prietenoase şi se apropie curioase de oamenii care ajung în insulă pentru a surprinde un instantaneu cu micile marsupiale cunoscute drept „cel mai fericit animal din lume” datorită formei curbate a gurii care dă impresia unui zâmbet.

Oficialii de pe insulă au încurajat fotografierea rozătoarelor cu condiţia ca turiştii să nu hrănească sau să atingă vietăţile.

Printre vedetele care au lansat moda fotografiilor în insulă se numără celebrităţi originare din Australia, ca Margot Robbie sau Chris Hemsworth dar şi celebrităţi venite de peste ocean, precum Teri Hatcher.

 

View this post on Instagram

 

#quokkaselfie 🇦🇺

A post shared by @ margotrobbie on

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare
animal
Show-ul de televiziune care a băgat spaima în familii: Devii vegetarian sau îți ucidem animalul de companie
Alege un animal din imagine și descoperă partea întunecată a personalității tale
Trend Alert: Capete de animale

Cum ajută selfie-urile cu Quokkas, cel mai fericit animal din lume, la salvarea speciei

by Andreea Damian   1 min
4