Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cum aleg un fond de ten potrivit pielii mele?

Căutarea fondului de ten perfect nu este atât de simplă! Iată toate secretele pe care trebuie să le cunoașteți pentru a-l găsi în cele din urmă pe cel potrivit tipului de piele.

Piele matură

Optează pentru un fond de ten cremos, cu o acoperire bună, pentru a corecta cu ușurință petele pigmentare mici, precum pete, și pentru a ascunde ridurile fine. Mergi pe o formulă care conține în plus ingrediente active anti-îmbătrânire, cum ar fi acidul hialuronic sau componente care difuzează lumina, pentru un efect de ridicare al feței.

Piele uscată

Alege un fond de ten fluid, care să conțină o bază hidratantă sau ingrediente pentru calmarea „setei pielii”, cum ar fi glicerina sau aloe vera. Dacă textura este prea cremoasă, adăugați o picătură de ser.

Piele normală

Ai nevoie de un fond de ten care să corecteze transparența și să reînvie strălucirea feței, datorită ingredientelor de protecție și anti-poluare, cum ar fi extractul de trandafir. Alege o textură fluidă și ușoară, care oferă o acoperire construibilă pentru un rezultat natural.

Piele grasă

Alege un fond de ten de lungă durată, care să conțină pulbere de bambus sau siliciu, rezistent la transpirație și sebum. Dacă este îmbogățit cu agenți de hidratare, este cel mai bun!

Piele sensibilă

Caută un produs cu o textură care să fie atât protectoare dar să aibă grijă și de pielea fragilă. Poate conține ingrediente precum niacinamida, cu proprietăți antiinflamatoare și calmante recunoscute, sau bujorul alb cu efect antipoluare, pentru a limita impactul atacurilor.

Moduri de aplicare a fondului de ten

  • Cu o pensulă. Așezați produsul pe dosul mâinii, luați-l cu o pensulă plată, apoi aplicați-l cu mișcări largi, de la centrul feței spre margine.
  • Cu buretele. Turnați fondul de ten pe dosul mâinii și înmuiați buretele în el. Tamponați toată fața fără a întinde produsul.

Pentru ce este o bază?

În primul rând pentru a neutraliza imperfecțiunile: pete, roșeață, lipsă de matitate sau strălucire. De aceea există mai multe culori. Puterea lor de corectare vă permite să reduceți cantitatea de fond de ten folosită ulterior și să obțineți un machiaj mai natural. În cele din urmă, fixează fondul de ten și îl împiedică să migreze, mărindu-i rezistența.

Cum să aleg culoarea fondului de ten?

Trebuie să începem prin a determina tonul pielii: acesta trece de la foarte deschis pentru pielea diafană la întunecat pentru pielea mixtă. Apoi, subtonul va face diferența: poate fi roz (pielea se înroșește la soare), aurie (se bronzează ușor) sau neutră (este de culoarea caisei). Ezitați între două nuanțe? Încercați o picatură pe maxilar, dacă se estompează, este foarte bine!

Trebuie să schimbați produsul în funcție de sezon?

Este adevărat că iarna vrem să arătăm bine, în timp ce vara preferăm să sporim efectul bronzat. Dar nu este nevoie să schimbați produsul.

ARTICOLE SIMILARE

Brad Pitt, victorie importantă în instanță, în lupta cu Angelina Jolie

Andreea Damian

5 semne că relația ta nu mai poate fi salvată

Andreea Damian

Un hotel oferă sejururi gratuite pentru cuplurile care fac copii

Andreea Damian

8 citate celebre despre sex de la Samantha Jones, din Sex and The City

Andreea Damian

Nu oferi flori unei femei stângace! S-ar putea să nu-i simtă mirosul

Andreea Damian

Și părul are nevoie de protecție vara

Andreea Damian

Scrie un comentariu