Tabu
BEAUTY

Cum alegi corect un implant mamar

Dacă nu ai apelat încă la procedura aceasta, cu siguranță te-ai gândit cum ar fi. Momentul în care iei decizia să apelezi la o intervenție de mărire a sânilor trebuie să știi care este dimensiunea potrivită.

În ciuda faptului că, anual, peste 8000 de femei își măresc sânii, multe dintre paciente nu cunosc foarte multe informații privind această procedură.

Forma și mărimea potrivită trebuie decise în funcție de câteva reguli pentru a fi potrivite. “Întrucât fiecare pacientă este unică, constituţia fizică şi caracteristicile ţesuturilor sunt extrem de minuţios analizate pentru obţinerea unui rezultat optim. Măsurătorile care determină cea mai bună formă şi dimensiune a implantelor sunt notate şi analizate în contextul formei sânilor, a calităţii/ elasticităţii pielii, dar şi a dimensiunii şi consistenţei glandei mamare.”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Cum se fac măsurătorile pentru stabilirea dimensiunilor unui implant
În decursul anilor, s-au elaborat diferite protocoale pentru standardizarea intervenţiei de mărire a sânilor. Acestea cuprind mai multe sau mai puţine măsurători dar în protocolul standard sunt incluse următoarele: distanţa de la jumătatea claviculei la mamelon, distanţa de la manubriul sternal la mamelon, distanţa de la mamelon la şanţul inframamar, baza sânului, pliul cutanat superior, lateral şi medial şi circumferinţa peste şi sub sâni.
Trebuie subliniat faptul că după examinarea informaţiilor furnizate de corpul pacientei şi determinarea paramerilor în care trebuie să se încadreze dimensiunile implantelor, discuţia cu pacienta este esenţială pentru a înţelege dorinţele şi aşteptările acesteia privind aspectul final al sânilor: îşi doreşte nişte sâni mai mari dar cu aspect natural, mai mari şi mai agresivi etc.”, a precizat Silvia Stănculescu-Vasalos.

Se spune că un implant bine ales şi bine “poziţionat”, în acord cu caracteristicile fizice ale pacientei, doar privind bustul acesteia nu poate să ajute la ” diagnosticarea” formei: proteză rotundă sau anatomică.

”Dialogul dintre pacientă şi medic realizat cât mai clar şi mai amănunţit, împreună cu măsurătorile corecte sunt cheia unor sâni perfecţi şi în concordanţă cu dorinţele şi caracteristicile fizice ale fiecărei paciente în parte”, a completat chirurgul estetician.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai folosite masti naturale pentru tenul uscat

realitatea

Michelle Obama a revenit la părul ei natural și arată fantastic

Andreea Damian

Cum s-au antrenat fizic cei de la Depeche Mode pentru concert

Amintește-ți să zâmbești cu ochii! Cum să te protejezi și să arăți excelent cu o mască pe față

Tabu Tabu

Un cadou Dove te asteapta la Wellness Club din Plaza Romania!

realitatea

Editia a II-a Top Beauty Trade Show

realitatea

Scrie un comentariu