Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum alegi un fotograf pentru petrecerea de Revelion

Prietenii tai te-au desemnat si anul acesta sa te ocupi de petrecerea de Revelion, asa ca iti doresti sa iasa totul perfect. Ai pus la punct aproape toate detaliile si tot ce trebuie sa mai faci este sa gasesti un fotograf. La petrecerile de Revelion din anii trecuti nu ati avut un fotograf, asa ca te-ai gandit sa-i surprinzi pe prietenii tai si sa aduci un profesionist, care sa imortalizeze cele mai bune momente de la cheful de final de an.

Stabileste-ti un buget

Inainte de orice altceva, documenteaza-te foarte bine, astfel incat sa-ti faci o parere cat mai clara asupra bugetului pe care ar fi indicat sa-l ai la dispozitie. Cel mai simplu ar fi sa intri pe diverse forumuri online si sa dai cateva telefoane la fotografi care au un site bine pus la punct. Totodata, discuta cu rudele sau cu prietenii care au organizat recent anumite evenimente. Este obligatoriu sa vorbesti doar cu apropiatii care au apelat la serviciile unor fotografi. Mai mult, este important sa afli ce fel de poze au fost nevoiti sa faca fotografii care au luat parte la evenimentele apropiatilor tai.

Dupa ce te informezi temeinic, poti sa-ti stabilesti un buget. Indiferent ce s-ar intampla, nu depasi respectivul buget, deoarece o petrecere presupune si alte costuri, nu doar pe cele cu fotograful.

Intocmeste o lista scurta

Daca iti este clar ce iti doresti de la fotograful care va veni la petrecere si ai si un buget in minte, nu-ti ramane decat sa stabilesti 5-10 criterii, ca sa-i poti tria pe fotografii interesanti pentru tine. Asigura-te ca, pe lista scurta cu fotografi, nu-ti raman mai mult de 3-5 nume. Altfel, daca faci o lista scurta foarte lunga, iti va fi foarte dificil sa alegi „fotograful ideal”.

Uita-te la experienta

Cere-le fotografilor de pe lista scurta sa-ti prezinte un portofoliu, astfel incat sa-ti fie cat mai clar ce experienta de lucru au. Daca au lucrat in cadrul unei companii si ca freelanceri, roaga-i sa-ti prezinte fotografii pe care le-au realizat in ambele roluri. De asemenea, verifica- le experienta si cu ajutorul retelei de socializare profesionala LinkedIn. Fotografii care au lucrat in proiecte sau companii serioase, cum ar fi Photohotel, ar trebui sa primeasca foarte multe „bile albe” din partea ta. In cazul in care nu stiai, Photohotel este o compania prezenta in Romania, Spania si Grecia, care angajeaza fotografi turistici. Intra pe site-ul companiei daca vrei sa afli mai multe pareri despre Photohotel.

La final

Dupa ce alegi fotograful dorit, poarta o discutie detaliata cu el, astfel incat sa puneti la punct toate detaliile colaborarii voastre si, totodata, sa-i fie clar care sunt asteptarile tale. Trece totul intr-un contract, care sa va apere interesul amandurora.

ARTICOLE SIMILARE

Vezi CU CE DIETĂ A SLĂBIT Răzvan Ciobanu 34 de kilograme!

Adela Popescu a slabit 5 kilograme in doua luni! Afla ce regim a urmat

Ce emisiune de succes va face Mona Segall la Antena 1

Prințul Harry vrea să aibă maximum doi copii ca să salveze planeta

Andreea Damian

DRAMA Mihaelei Borcea!Ia un PUMN de MEDICAMENTE zilnic!

Casa abandonată de Mike Tyson a devenit biserică. Piscina, transformată în capelă

Andreea Damian

Scrie un comentariu