Home > Sex-Relatii > Cum ar trebui sa fie relatia mama-fiica? Dar tata-fiica?

Cum ar trebui sa fie relatia mama-fiica? Dar tata-fiica?

Au trecut ceva ani de cand o “fetita cu fundita” a devenit noua membra a familiei. Acum, fetita a crescut, s-a transformat intr-o adolescenta curioasa, gata sa invete cat mai multe si mai diverse despre viata. Ce rol are mama in toata povestea aceasta? Dar locul tatalui care sa fie oare in peisaj?

Ca intre fete

Relatia dintre o mama si o fiica este intotdeauna speciala. De ce? Pentru ca sunt mari sanse ca, intr-o zi, fiica sa ii ia locul mamei, adica sa devina mama la randul ei. Ah, da, si pentru ca timp de noua luni, ele au fost una si aceeasi.

Am zis ca relatia lor e deosebita, dar este cu atat mai bine, cu cat nu e doar o relatia clasica parinte-copil, ci mai cu seama, una de prietenie, in care ambele parti sunt dispuse sa comunice despre orice, sa dea si sa primeasca sfaturi, sa se sprijine si sa se iubeasca neconditionat.

Ei bine, prietenia care se creeaza intre mama si fiica are complicitati si are domenii comune de interes (precum hainele, bijuteriile, gatitul sau… baietii). Responsabilitatea mamei este, poate, un pic mai mare decat cea a tatalui – in cazul unei fiice. Acest lucru se intampla, fiindca mamei ii revine sarcina de a o invata pe fiica despre corpul ei, despre viitoarele probleme pe care le poate intampina ca tanara adulta. De asemenea, in general, mamele pot empatiza mai bine si au o putere de intelegere mai mare, fiindca si ele au fost candva fiice, nu? Aceasta este de ajutor in ceea ce priveste emotiile si sentimentele fiicei, care incep sa se contureze mult mai accentuat in adolescenta.

Cel mai bun prieten

Fiica ar trebui sa gaseasca in tata cel mai bun prieten. Daca atunci cand ea era micuta, el era cel mai bun partener de joaca, acum cand ea a crescut, el trebuie sa ramana un bun sfatuitor, un prudent indrumator.

In cadrul acestei prietenii este importanta grija pe care tatal se cuvine sa o demonstreze, insa e esential si sprijinul masculin pe care fiica ar trebui sa il descopere in parintele sau. Daca mama poate sa mai romanteze un pic realitatea, cu sensibilitatea ei tipic feminina, tatal este raspunzator de realismul si pragmatismul cu care fiica lui va intampina viata.

Ar fi recomandabil ca fiica si tatal sa petreaca timp impreuna, celebrandu-si pasiunile comune, practicand un sport pe care amandoi il iubesc sau discutand despre cum ar trebui sa fie alesul inimii fetei.

Pana la urma, aceste roluri nu sunt tocmai fixe, cei doi parinti putand oricand sa isi paseze unul altuia din sarcini. Ideea primordiala este prietenia. Aceasta trebuie sa fie forma relatiilor pe care o fiica le are cu cei doi parinti ai ei.


Articole asemanatoare
La granita dintre copilarie si viata de adult: maturizarea adolescentilor
A murit imediat dupa ce a folosit un tampon!
Cum arata Kate Upton inainte de a deveni celebra
Andreea Raicu, cum arata in… adolescenţă

Loading...

Comenteaza acest articol

Cum ar trebui sa fie relatia mama-fiica? Dar tata-fiica?

by Victoria Deliu   2 min
0