Home > Slider > Cum arată cea mai scumpă casă din lume. Costă jumătate de miliard de dolari. FOTO

Cum arată cea mai scumpă casă din lume. Costă jumătate de miliard de dolari. FOTO

casa

Villa Les Cèdres este situată în comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat, din sudul Franței, și a fost construită pentru un rege. Cea mai scumpă casă din lume își așteaptă de ceva vreme noul proprietar. Impresionanta proprietate, construită în jurul anului 1830, a fost scoasă din nou la vânzare pentru suma de  – atenție – 410 milioane de dolari.

Inițial, s-a cerut pe ea peste 1 miliard de dolari, însă proprietarul actual al casei, Suzanne Marnier-Lapostolle, a mai lăsat la preț ca să o poată vinde.

Reședința i-a aparținut cândva lui Leopold, cel de-al doilea rege al Belgiei. Casa a fost cumpărată de vestitul monarh în ultima parte a vieții sale (1904), dar a reușit să o extindă și să îi aducă îmbunătățiri. Sigiliul regal poate fi observat, și astăzi, pe unul dintre pereții sufrageriei. Abia după moartea sa, vila de lux a intrat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle. Casa aparține acestei familiei, celebră pentru fabricarea coniacului, din anul 1920.

Locuința este alcătuită din 14 dormitoare și are o suprafață de peste 1.670 metri pătrați. Cât privește aspectul interior și exterior, casa păstrează amprenta epocii în care a fost construită și adăpostește obiecte de artă de la începutul secolului XIX sau chiar mai vechi.

Printre cele mai impresionante camere din Villa Les Cèdres se numără biblioteca, ce adăpostește 3.000 de volume, între care se remarcă un tratat de botanică scris în secolul XVII, ce a fost pus, de asemenea, în vânzare.

Villa Les Cèdres conține tablouri și tapiserii de mare valoare și de o rară frumusețe. Proprietatea mai are o piscină de dimensiuni olimpice, o sală de bal şi grajduri pentru 30 de cai. Pe pământul ce aparține întinsului domeniu se află minunate livezi de pomi fructiferi și bătrâne plantații de măslini.

Dacă Villa Les Cèdres își va găsi un proprietar care să achite imensul preț solicitat, va deveni cea mai scumpă locuință care a făcut obiectul unei tranzacții imobiliare, la nivel mondial.

 


Comenteaza acest articol

Cum arată cea mai scumpă casă din lume. Costă jumătate de miliard de dolari. FOTO

by Andreea Damian   1 min
0