Home > Agenda > Cum arată Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, la 102 ani

Cum arată Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, la 102 ani

Olivia de Havilland este singura actriță din distribuția „Pe aripile vântului” care a supraviețuit până în zilele noastre. Figură importantă al vechiului Hollywood, actrița laureată de două ori cu premiul Oscar a împlinit 102 ani pe 1 iulie și arată încă foarte bine pentru vârsta ei.

Deși este cunoscută pentru rolul lui Melanie Wilkie, Olivia a câștigat două premii ale Academiei Americane de Film pentru cea mai bună actriță pentru rolurile din filmele „To Each His Own” în 1946 și „The Heiress” în 1949.

Cea mai longevivă actriță din echipa de actori din distribuția filmului “Pe aripile vântului” (1939) s-a născut la Tokyo din părinţi britanici. În copilărie s-a mutat în California, unde a avut un debut de poveste la Hollywood. Mama ei, care fusese actriţă înainte de a se căsători, i-a predat Oliviei şi surorilor sale lecţii de actorie, muzică şi dans.

Actrița a fost măritată de două ori, primul soț fiind autorul Marcus Goodrich, iar al doilea jurnalistul Pierre Galante de care a divorțat în 1979. Cu Galante a avut o fiică, Giselle, în timp ce din căsnicia cu Goodrich a apărut un fiu, Benjamin, însă acesta a murit în 1992 din cauza bolii Hodgkin.

Olivia a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic de către regina Elisabeta a II-a, fiind cea mai în vârstă persoană care primește această decorațiune. Din anul 1958, Olivia de Havilland trăieşte în Paris şi este la fel de frumoasă cum a fost întotdeauna. În ciuda vârstei înaintate, Olivia şi-a păstrat graţia care a ajutat-o să ajungă una dintre cele mai apreciate actriţe.

Are un singur și un mare regret: rivalitatea îndelungată cu sora ei, Joan Fontaine. Cele două surori au avut o relaţie teribilă care s-a agravat în 1941, când amândouă au concurat pentru premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Premiul a fost acordat lui Joan pentru rolul său din filmul „Suspicion” (Suspiciune).

Articole asemanatoare
Se caută fonduri pentru recondiționarea rochiilor lui Scarlett O’Hara
Ce să citești după o dezamăgire în dragoste?

Comenteaza acest articol

Cum arată Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, la 102 ani

by Andreea Damian   1 min
0