Tabu
Image default
CULTURE Slider

Cum arată Samjiyon, „utopia socialismului”, orașul pe care Kim Jong-un l-a reconstruit din temelii

Situat lândă muntele sacru Paektu, noul oraș Samjiyon are stațiune de schi și poate găzdui 4.000 de familii. Coreea de Nord a sărbătorit finalizarea proiectului de reconstrucție care poartă semnătura liderului Kim Jong-un. Noul oraș aflat în apropierea muntelui sacru, de unde se zice că liderul nord-coreean și-ar avea originile, a fost numit de presa locală „epitomul civilizației moderne”.

Luni a avut loc o festivitate uriașă care a inclus focuri de artificii, a declarat agenția oficială de știri KCNA. Presa locală a difuzat fotografii în care apăreau Kim Jong-un zâmbind în timp ce tăia panglica simbolică dar și clădirile acoperite de zăpadă.

Orașul Samjiyon este considerat a fi o „utopie socialistă” cu apartamente moderne, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale. Samjiyon ar putea fi casa a 4.000 de familii, cu 380 de blocuri de clădiri publice și industriale, care se întind pe „sute de hectare”.

Orașul reconstruit din temelii reprezintă una dintre cele mai mari inițiative economice pe care Kim le-a lansat ca parte a demersului său pentru o economie de sine stătătoare, dar construcția sa a fost întârziată, în principal din cauza lipsurilor de materiale de construcție și a forței de muncă, ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse pentru a stopa programul nuclear de la Phenian.

Marți, guvernul de la Phenian a avertizat din nou că se apropie termenul limită pentru ca SUA să-și schimbe „politicile ostile”, promițându-le americanilor un „cadou de Crăciun” în caz contrar.

Întârzierile în finalizarea ambițiosului proiect i-au determinat pe adepții regimului Kim Jong-un să mobilizeze forțele de muncă ale brigăzilor de tineri, acțiune aspru judecată de activiștii pentru drepturile omului care au considerat situația drept sclavie. Muncitorii nu au fost plătiți în bani, nu au primit apă sau alimente, și ar fi fost obligați să lucreze mai mult de 12 ore pe zit imp de 10 ani.

Printre muncitori s-au aflat și studenți și adolescenți, care au fost trimiși să lucreze la reconstrucție în timpul vacanțelor. Civilii au lucrat inclusive în cele mai importante zile de sărbătoare.

ARTICOLE SIMILARE

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

realitatea

Kate Beckinsale face yoga cu capre

Andreea Damian

Corina Bud s-a dezbrăcat de tot și face reclamă la măști

Tabu Tabu

Angelina Jolie şi Brad Pitt s-au împăcat

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului

Andreea Damian

Scrie un comentariu