Tabu
HEALTH Slider

Cum au ajuns curmalele de la fructe rare la statutul de alimente super sănătoase

Odinoară alimente rare, curmalele sunt acum un element fundamental al alimentației „sănătoase”. Dar ceva care are 80% zahăr poate fi cu adevărat bun pentru noi?

Nu cu mult timp în urmă, curmalele erau considerate fructe exotice rareori văzute pe mesele europenilor. În gospodăriile din Orientul Mijlociu, curmalele sunt mereu prezente, aranjate pe platouri și gata să fie servite oaspeților alături de un ceai dulce și fierbinte. Acum toată Europa le consumă – chiar dacă sunt folosite mai mult drept ingredient decât ca fruct.

Această creșetere a popularității este un produs al cererii consumatorilor de alternative pentru zahărul rafinat. Curmalele pot să conțină 80% zahăr, dar pentru că sunt bogate în fibre, corpul tău îl absoarbe mai treptat, astfel încât nivelul glicemiei nu crește la fel de mult ca și în cazul în care ai mânca ciocolată. Iar fibrele din curmale pot ajuta, de asemenea, la problemele cu constipația. Odată cu creșterea culturii mâncatului sănătos, curmalele au devenit un fel de leacuri universal, folosite în tot felul de mâncăruri.

Însă efectul acestei reclame pentru beneficiile aduse de consumul de curmale poate încuraja consumul excesiv ala cestora. Iar dieteticienii avertizează că până la urmă, la finalul zilei zahărul e tot zahăr. Este mai simplu să vizualizați aceste alimente ca fiind mai sănătoase și să le mâncați deci în cantități mai mari din această cauză, ceea ce ar putea duce la un consum de zahăr și de calorii mai multe decât în mod obișnuit.

Puteți vedea obsesia pentru curmale ca fiind simptomatică pentru anxietățile noastre de azi din zona mâncării. Industria wellness a fost criticată pentru încurajarea alimentației dezordonate și percepția că există alimente „curate” sau „necurate”. Curmalele sunt cultivate pe unele dintre cele mai contestate terenuri din lume. Șaptezeci la sută din curmalele cultivate de coloniștii israelieni pe terenurile palestiniene din Cisiordania sunt exportate la nivel internațional, deși campania Boicott, Divestment, Sanctions îndeamnă consumatorii să evite astfel de bunuri.

ARTICOLE SIMILARE

Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 21 iulie!

realitatea

Anamaria Prodan apariție sexy la o prezentare de modă la Paris

Tabu Tabu

Ariana Grande a renunțat la coada de cal. Arată superb cu părul ei natural

Andreea Damian

Prințul din Bel Air aniversează 30 de ani cu o colecție capsulă specială

Andreea Damian

Tentatia fructului interzis

realitatea

3 comentarii

Scrie un comentariu