Home > Sex-Relatii > Cum depasim neconcordanta in apetitul sexual al partenerilor?

Cum depasim neconcordanta in apetitul sexual al partenerilor?

Incompatibilitatea sexuala intr-un cuplu duce, de cele mai multe ori, la o ruptura. Compatibilitatea din punct de vedere sexual este un punct obligatoriu intr-o relatie care se doreste a fi de lunga durata.

Aceasta concordanta sexuala nu este relevanta doar in ceea ce priveste actul in sine, ci se manifesta pe parcursul intregii zile, existand atat la nivel psihologic, emotional, cat si spiritual.

cum-depasim-neconcordanta-in-apetitul-sexual-al-partenerilor1Se pune problema diferentei de libido dintre sexe?

Ceea ce a fost privit initial ca fiind un mit este dezvaluit de psihologi ca fiind real: barbatii au apetitul sexual mai dezvoltat decat femeile. Studiile puncteaza faptul ca diferenta dintre sexe este vizibila si in ceea ce priveste aspectele banale, precum decorul: barbatii nu au nevoie de un anumit spatiu pentru a-si manifesta dorinta de a face sex, in timp ce femeile sunt atente la acesta. Cu timpul, societatea a determinat o crestere substantiala a libidoului feminin, aceasta reusind sa evadeze de sub factorii socio-culturali, religiosi sau morali ce ii inhibau apetitul sexual.

Ce influenteaza neconcordanta apetitului sexual?

Diferentele dintre barbati si femei sunt evidente, atat in ceea ce priveste fizicul, cat si in ceea ce priveste psihicul. Psihicul este activul, intrucat creierul este cel mai important organ senzorial pentru raspunsul sexual. Astfel, cauzele libidoului scazut la unul dintre parteneri sunt de cele mai multe ori de ordin psihologic, precum: stresul, despresia, oboseala, anxietatea, traumele, trensiunea acumulata in viata de cuplu, monotonia sau lipsa comunicarii dintre cei doi.

cum-depasim-neconcordanta-in-apetitul-sexual-al-partenerilor2Consecintele diferentelor de libidou

Diminuarea apetitului sexual la unul dintre parteneri devine motivul suspiciunilor. Intrebari neintrerupte legate de vinovatia unuia sau altuia, credinta infidelitatii partenerului sau subestimarea propriilor valori din punct de vedere fizic. Astfel, se ajunge tot mai frecvent la ingradirea libertatii celuilalt ori la depresie. Exista, de asemenea, cazuri in care cel caruia i-a scazut dorinta sexuala sa fie incercat de sentimente de vinovatie. Toate acestea duc treptat la distantarea partenerilor.

Ce este de facut?

Psihoterapia sau terapia sexuala par a fi cele mai eficiente metode. Cu toate acestea, exista si alte solutii de remediere a problemei aparute in cuplu, toate avand la baza comunicarea dintre parteneri. Intr-o prima faza, cauta sa indentifici adevarata cauza; in acest caz, stresul este, de cele mai multe ori, problema. De asemenea, discuta cu partenerul despre ceea ce simti, neexistand, in acest fel, interpretari denaturate ale realitatii. Incearca sa-ti descatusezi fanteziile sexuale si totul va capata pasiunea candva pierduta.

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/dezamagirea-cuplu-sau-intre-prieteni/  

https://www.tabu.ro/gelozia-si-incapacitatea-de-trai-clipa/ 

https://www.tabu.ro/nimfomania-afectiune-psihica/


Articole asemanatoare
Influenta nasterii asupra vietii sexuale si ce este de facut
Alunga monotonia din viata sexuala!
Studiu: Femeile cu implanturi mamare au o viata sexuala mai buna
5 motive potrivit cărora sexul după 50 de ani este mai bun!

Loading...

2 Responses

  1. Andra

    Eu cand ma confrunt cu scaderi ale apetitului sexual fac cate o cura cu femax. La mine functioneaza, dar sunt persoane la care nu isi face efectu scontat.

  2. Damiana

    Scaderea apettului sexual este o problema care apare de cele mai multe ori la femei, dar care din fericire se poate inlatura daca se urmeaza un stil de viata adecvat, bazat pe mancare sanatoasa, sport si pe eliminarea stresului.

Comenteaza acest articol

Cum depasim neconcordanta in apetitul sexual al partenerilor?

by Georgiana Oprea   1 min
2