Tabu
FASHION Slider

Cum au devenit chiloții imenși ai lui Bridget Jones o declarație politică?

Lenjeria modelatoarea a devenit mainstream, toată lumea de la Kardashians până la Victoria’s Secret inventând noi variante de a o purta.

În ultimul deceniu, Victoria’s Secret a devenit acest Fox News al modei. A transformat corpurile femeilor într-un loc de bătaie pentru o imagine cât mai sexy, de multe ori disproporționată prin comparație cu utilitatea lenjeriei intime și, astfel, a transformat lenjeria într-un teren de luptă politic. În acest an, după ce a fost criticată în mod agresiv pentru fetișizarea esteticii corpului lipsit de orice urmă de grăsime, o campanie publicitară Victoria’s Secret a prezentat pentru prima dată un model cu dimensiuni extra, Ali Tate Cutler. Iar săptămâna trecută, a anunțat chiar că va anula prezentarea de modă anuală (care a fost, de asemenea, criticată pentru portretizarea nerealistă a modelelor sale).

Desigur, lenjeria modelatoare se află la capătul opus al spectrului de lenjerie al brandului Victoria’s Secret. Chiloții modelatorii sunt obiecte utilitare, de o frumusețe îndoielnică, în timp ce lenjeria demnă de podiumurile de modă este concepută pentru a fi văzută, pentru a atrage și pentru a seduce.

Mai țineți minte secvența din Jurnalul Bridget Jones în care Renee Zellweger se rușinează de chiloții imenși modelatori pe care îi poartă exact în seara în care personajul său se combină cu Daniel Cleaver (adică Hugh Grant) cu care ajunge într-un final în pat, moment în care, în timpul preludiului el exclamă “să-mi trag una, ăștia sunt niște chiloți imenși!”?

Azi, un chilot de genul acesta este ceva normal. Dar cumva, cele două forme de lenjerie împărtășesc aceeași misiune, atingerea cel puțin pe sub haine a unui corp ideal, cu forme de clepsidră, indiferent de greutate. Acum, mișcarea de incluziune a mărimii L sau XL și mișcarea de pozitivitate corporală, are un impact asupra sectorului de îmbrăcăminte de pe piața lenjeriilor – dar nu în modul în care te-ai fi așteptat.

Kim Kardashian West a intrat pe piață în acest an cu gama ei de „soluții de îmbrăcăminte”, SKIMS – un nume a cărui aparență fonică este puțin probabil să fie doar un accident. Indiferent de părerile voastre personale despre fetele Kardashian, ele au această calitate, atunci când vine vorba de cultura pop, instinctele lor de a face bani sunt rareori greșite. Și Oprah a început recent o campanie agresivă pentru Perfect Black Pant by Spanx – o pereche de chiloți-pantaloni modelatori pe care i-a inclus pe lista obiectelor vestimentare de neratat, numind-o pe fondatoarea Spanx, Sara Blakely, o regină.

În zilele noastre, tehnologia avansată a țesăturilor transformă o lenjerie care era considerate odinioară doar încă o formă de corset în ceva comod și natural. Cusăturile rigide, care săpau în carne mai demult au dispărut. Acum îți poți remodela corpul cel puțin pentru o vreme fără bisturiu și cure de slăbire drastice în timp ce militezi pentru respectful față de orice greutate sau tip de constituție.

ARTICOLE SIMILARE

Dolly Parton: Soțul meu vrea sex în trei cu Jennifer Aniston. Cum a răspuns actrița provocării

Andreea Damian

Mathilde Castello Branco, directorul de creatie Azzaro vorbeste despre colectia T/I 2012-2013

realitatea

Ce trebuie să facă întotdeauna Kate Middleton atunci când călătorește cu avionul

Andreea Damian

Serena Williams încă se luptă cu depresia post-partum

Andreea Damian

Ce sa mananci si ce sa eviti in post ca sa nu te ingrasi (partea a doua)

realitatea

Milan Fashion Week: Emporio Armani

realitatea

Scrie un comentariu