Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum elimini în siguranță ceva străin din ochi. Modul stupid care îți distruge vederea

Prezența unui corp străin în ochi este rezultatul contactului, cel mai adesea accidental, cu nisip, praf, insecte, fragmente sau particule de diferite materiale. Acest contact poate avea loc în aer liber, în timpul activității domestice sau la locul de muncă.

Când un obiect străin intră în ochi, este cel mai probabil să afecteze corneea (stratul clar care acoperă suprafața frontală a ochiului) sau conjunctiva (porțiunea albă a ochiului). Acesta poate provoca zgârieturi sau tăieturi pe cornee, care la rândul lor se pot infecta sau pot afecta vederea. Dacă obiectul a pătruns dincolo de straturile superficiale ale ochiului, căutarea intervenția medicale este vitală pentru a elimina cu succes obiectul, fără complicații, și pentru a ușura simptomele.

Prezența unui obiect străin din ochi poate prezenta simptome precum:

Disconfort: se simte prezența a ceva iritant în ochi

Senzație de arsură

Nevoia de a freca ochiul

Roșeața ochilor

Durerea oculară

Clipitul excesiv

Lăcrimarea

Vederea încețoșată

Ce se recomandă

Spală-ți mâinile înainte de a-ți atinge ochii.

Acest pas este ușor uitat, mai ales în cazurile în care dorești să îndepărtezi obiectul străin cât mai repede posibil. Cu toate acestea, este foarte important ca înainte de a-ți atinge ochii, mâinile să fie curate. Vei reduce riscul de a transfera pe ochi bacterii, evitând astfel afecțiuni oculare foarte neplăcute.

Încearcă să clipești și lasă lacrimile să spele murdăria din ochi. Nu îți freca ochiul.

Frecarea ochilor este o reacție naturală pe care o are aproape toată lumea atunci când simte că are ceva în ochi. Dar acest lucru ar putea provoca chiar și mai multe daune ochilor. Deci, încearcă să lupți împotriva acestei dorințe și încearcă să îndepărtezi nisipul sau praful, clipind de mai multe ori. Acesta este modul normal în care corpul păstrează ochii în siguranță de obiecte potențial periculoase.

Poți vedea ce ți-a intrat în ochi?

După ce te afli într-un loc bine iluminat, privește în sus, apoi în jos și în lateral. Poți vedea imediat obiectul? Dacă nu îl găsești imediat, acesta poate fi localizat în interiorul uneia dintre pleoape. Pentru a examina locul de sub pleoapa superioară, ar putea fi util să plasezi vârful unui bețișor de ureche pe exterior și să pliezi ușor pleoapa peste vârful acestuia. Atunci caută corpul străin din ochi.

Scoate corpul străin cu o mișcare de rulare, folosind un vârf de bețișor de urechi umed.

Clătește ochiul cu apă curată.

Scufundă-ți fața într-un castron cu apă. Când ridici capul, clipește de câteva ori și verifică dacă obiectul din ochi a dispărut. O altă opțiune este să îți ții ochiul sub jetul de apă de la robinet.

ARTICOLE SIMILARE

Vedete care si-au facut operatie estetica la nas

realitatea

Raluka, pe patul de spital, la Terapie Intensivă. Ce s-a întâmplat

Andreea Damian

Verdict în cazul morții lui Prince. Cine se face vinovat de decesul artistului

Andreea Damian

Iulia Albu a comentat rochia de cununie a Simonei Halep. „Se vede că nu lucrează cu…”

Andreea Damian

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

Andreea Damian

Brigitte Nielsen, declarație uluitoare. De ce a făcut al cincilea copil

Andreea Damian

Scrie un comentariu