Tabu
FASHION Slider

Cum intelegem limita intre senzualitate si vulgaritate?

Granita dintre senzualitate si vulgaritate reprezinta un concept care este necesar sa fie inteles atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Inainte de orice preferinta pe care o persoana o detine, granita mentionata trebuie vazuta ca o marja etica prin care dobandim o anumita imagine in societate.

Limita dintre senzualitate si vulgaritate nu este apreciata dintr-o singura perspectiva. Ea prezinta mai multe valente: unele mai evidente, observabile imediat, altele ce se arata in timp.

Atunci cand intalnim acest concept, primul impuls pe care il avem este sa judecam o persoana din punct de vedere vestimentar. Intr-adevar, alegerea pieselor vestimentare detine un rol important in acest joc de etichetare, insa, ea dispune de o profunzime pe care o neglijam ori pe care o sesizam mult mai tarziu.

Personalitatea. Un aspect observabil nu doar prin interactiune directa. In functie de atitudinea emanata, putem sesiza ce anume caracterizeaza o persoana. Astfel, o anumita tinuta poate oferi o tenta de senzualitate, in timp ce o alta persoana poate fi vulgarizata prin ea.

Sa revenim, totusi, la normele de baza care trebuie aplicate indiferent de stilul pe care il abordam.

Reguli vestimentare

In randul femeilor, senzualitatea include punerea in evidenta a feminitatii. Totusi, acest fapt nu permite evidentierea drastica a trasaturilor. O femeie este de dorit sa evite decolteurile mult prea pronuntate, ori tinutele mult prea mulate, care pot avea un efect opus dorintelor sale, accentuand defectele, nu calitatile.

Nici lungimea pieselor vestimentare nu este de neglijat. Indiferent de proportiile corpului, lungimea hainelor trebuie sa respecte normele bunului gust si ale decentei.

Cat despre pantofi, tocurile, semn al rafinamentului si al sigurantei de sine trebuie sa aiba o inaltime care sa permita un mers elegant, si nu unul anevoios. De altfel, o inaltime prea mare a tocurilor genereaza, in mod inevitabil, o aparitie inestetica.

Normele de conduita

Ceea ce defineste cel mai bine, in schimb, aceasta granita intre senzualitate si vulgaritate o constituie comportamentul. Iar bunele maniere este de preferat sa fie respectate nu doar in public, ci si in intimitatea spatiului personal. Astfel, o femeie este nevoita sa evite expansivitatea verbala, vorbitul raspicat, gesticulatiile prea largi. Pe scurt, orice fel de excese.

Vulgaritatea se strecoara, probabil, cu cea mai mare usurinta, in conversatii. Subiectele de discutie abordate, limbajul utilizat, cat si umorul alcatuiesc un barometru personal prin care oamenii pot evalua calitatea unei persoane si predispozitia ei spre frivolitate. De asemenea, nerespectarea limitei spatiului personal si indiscretia afirmatiilor sunt semne ale unui comportament neglijent si superficial, iar in societate, ele sunt echivalentele vulgaritatii.

Senzualitatea si vulgaritatea sunt, asadar, fatetele unui stil de viata prin care pot fi intuite intentiile ori standardele unor persoane. Cu toate acestea, ele pot fi oricand reevaluate si reflectate corect in viata de zi cu zi, adoptand o conduita prin care sa fie puse in valoare cu adevarat.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Christophe Decarnin pleacă de la Balmain

realitatea

Louboutin T/I 2010, campanie inspirată de basmele copilăriei

realitatea

Making of fashion operații estetice

realitatea

Trend alert: stilul princess

realitatea

Costume de baie – Ce se poarta in aceasta vara!

Trend Alert: Sutienul cu gene

realitatea

Scrie un comentariu