Tabu
Image default
Slider

Cum îți păstrezi silueta fără dietă: secretele franțuzoaicelor

Toată lumea se întreabă adesea cum reușesc franțuzoaicele să rămână zvelte și elegante, în timp ce mănâncă ciocolată cu cantități uriașe de brânză și un pahar de vin. Este cu atât mai surprinzător faptul că nu sunt obsedate de diete sau de antrenamente epuizante în sala de fitness. Secretul lor se află în atitudinea lor față de alimente și obiceiuri personale.

Cum trăiesc doamnele în Franța? Poate ar trebui să le adoptăm obiceiurile pentru a rămâne în formă fără prea multe probleme și chiar cu plăcere.

10. Mâncarea ca sacrament

Acesta este probabil principalul secret al fiecărei franțuzoaicei. Ele nu consumă junk food sau din mers. Puteți spune că francezii sunt obsedați de mâncare, dar obsesia lor este pentru calitate, nu pentru cantitate. Franțuzoaicele iau adesea prânzul și cina la restaurante sau cafenele, bucurându-se de vin și companie bună. „În Franța, o masă este un moment care oferă plăcere”, spune nutriționistul parizian Dr. Francoise L’Hermite . „În multe alte țări, din păcate, mâncarea este doar combustibil pentru a oferi energie mușchilor tăi. Dacă nu simți plăcere în asta, încălci toate regulile alimentare”.

9. O franțuzoaică alege calitatea

Femeile din Franța preferă cele mai bune, cele mai proaspete și cele mai selecte alimente. Principiul lor este să consume alimente selecte și în canitate redusă, decât mult și ieftin. Nu există alternative! Franțuzoaicele sunt o ilustrare vie a adevărului universal: ești ceea ce mănânci.

8. O doamnă din Franța folosește furculița

Ea va mânca încet, va gusta fiecare îmbucătură și va face pauze pentru a vorbi cu cei cu care este la masă, făcând astfel dintr-o masă obișnuită o sărbătoare a gustului și a companiei.

7. Este perfect sinceră cu ea însăși în ceea ce privește mâncarea, dar nu-și interzice niciodată nimic

O doamnă franceză înțelege pe deplin că foie gras sau brânza Brie sunt alimente foarte grase. Știe perfect că nu va putea rămâne în formă bună dacă mănâncă croissantele și pâine proaspătă de două ori pe zi. Cu toate acestea, ea nu își interzice niciodată nimic. Este mai bine să mănânci puțin din ceea ce iubești, decât să suferi de abstinență completă.

6. Preferă moderația și echilibrul

Franțuzoaicele cunosc diferența dintre dorința de a se trata cu ceva gustos și auto-îngăduință. Dacă vor să rămână în formă, nu vor mânca prăjituri, brânză și pâine într-o singură zi, spune Rebeca Plantier, autoarea cărții Lessons From France: Eating, Fitness, Family. Nu își interzic singurele plăceri, dar înțeleg că silueta nu poate fi menținută decât cu moderație și echilibru.

5. Nu consumă prea mult zahăr sau prea multă sare

Preparate franțuzești sunt cunoscute pentru aroma lor rafinată, iar dacă acestea conțin mirodenii este doar pentru a evidenția gustul și aroma naturală a ingredientelor. Franțuzoaicele au aflat încă din copilărie că „prea mult” nu este pentru bun. O prăjitură prea dulce sau prea cremoasă va fi pusă deoparte în favoarea unei creme ușoare și a unei tarte de fructe.

4. Va aștepta cina, mai degrabă decât să mănânce pe fugă

O franțuzoaică poate, desigur, să bea o ceașcă de cafea cu o prăjitură sau două între mese, dar cu siguranță nu va sări calul. Ea va prefera să aștepte cina ca să mâncânce o mâncare gustoasă și sănătoasă.

3. Mănâncă mereu la o masă aranjată frumos

Franțuzoaicele nu se vor priva de plăcerea de a mânca încet și cu gust, așezate la o masă aranjată deosebit. Nu sunt obișnuite să mănânce la un colț de masă sau la birou.

2. A fi activ este un mod de viață, nu un mod de a „scăpa” de ceea ce ai mâncat

Franțuzoaicele fac drumeții, călătoresc, le place caiacul, tenisul, alergarea, schiatul ș.a. Dar mai ales, se plimbă mult. Și asta este un mod de viață, nu o metodă disperată de a slăbi.

1. O franțuzoaică nu-și face griji pentru excese și nici nu-și pedepsește propriul corp

Cu toții suntem oameni și uneori ne permitem să încălcăm regulile. Acest lucru se întâmplă și cu franțuzoaicele, deși le pasă mult de ele. Cu toate acestea, chiar dacă uneori încalcă regula moderației, nu o iau ca pe o tragedie și cad în extreme. Nu-și vor pedepsi trupul și vor spune: „Am mâncat prea mult ieri, așa că acum voi muri de foame și voi lucra la sală două ore”.

ARTICOLE SIMILARE

Crina Matei, mămică la 50 de ani! Primele imagini de la botez

Andreea Damian

3 cupluri celebre din care drama nu a lipsit

realitatea

Cum arată „femeia ideală” în 11 țări diferite

Andreea Damian

Giorgio Armani nu cunoaște criza

Ciocîrlan

Meghan și Harry, ovaţionaţi în picioare la un eveniment regal. Ducesa a arătat divin!

Andreea Damian

Bolsonaro a câștigat Brazilia cu discurs al urii, bani de la biserici și fake news

Dora Constantinovici

4 comentarii

Scrie un comentariu