Home > Lifestyle > Deco > Cum iti pregatesti patul pentru iarna?

Cum iti pregatesti patul pentru iarna?

Anotimpul rece vine cu disconfort termic, vijelii, zapada, risc de alunecare si o multime de alti factori care il fac unul dintre cele mai neplacute anotimpuri. Totusi, exista si parti bune ale sale: sporturile de iarna, Sarbatorile si acel moment placut in care intri in pat si descoperi un loc confortabil si calduros.

Pentru a putea obtine acel pat confortabil si calduros, este bine sa urmezi o serie de reguli, care implica alegerea lenjeriei, alegerea pernelor, a pilotei si chiar si a saltelei.

Cum iti pregatesti patul pentru iarna?

Un prim lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este perna. Nu va trebui sa schimbi perna pe care o folosesti pe timp de vara, insa va trebui sa schimbi fata de perna. Aceasta trebuie sa fie realizata dintr-un material cat mai calduros si natural, care sa respire foarte bine. Sunt perfecte fetele de perna din flanel, fleece sau microfibra, dar si cele din lana si bumbac 100%.

O lenjerie de pat din aceleasi materiale este si ea foarte potrivita, insa pentru a genera confortul de care ai nevoie trebuie sa deserveasca o pilota de calitate.  La fel ca si in cazul lenjeriei, pilota trebuie sa fie realizata dintr-un material care poate sa respire foarte bine si care ofera caldura, insa nu una sufocanta.

Atentie mare la alegerea pilotei si la modul in care aceasta este introdusa in lenjerie. Trebuie sa se pastreze un echilibru cat mai bun, in asa fel incat piesele cu care te acoperi sa nu fie nici prea grele, nici prea calduroase. Pe piata exista mai multe modele de pilote destinate tuturor celor 4 anotimpuri si, daca nu iti doresti sa schimbi acest produs ori de cate ori se schimba vremea, sunt cele mai potrivite.

Dimensiunile lenjeriei sunt si ele importante. Daca pe timp de vara este mai mare placerea sa scoti un picior afara din patura, iarna, acest lucru nu mai este atat de placut, ceea ce inseamna ca ai nevoie de o lenjerie suficient de mare.

Pe timpul anotimpului rece, conteaza si o serie de alte lucruri, daca vrei sa iti asiguri un confort total:

  • Evita sa pozitionezi patul chiar langa fereastra. S-ar putea, intr-adevar, sa ai o vedere foarte placuta, dar de asemenea, s-ar putea ca peretele ce se afla in contact cu mediul exterior, sa iti creeze un disconfort destul de mare.
  • Nu neglija culorile! Nu sunt suficiente niste produse de buna calitate. Conteaza si modul in care acestea sunt prezentate. Un pat in culori puternice si calde poate sa ofere acea senzatie de caldura de care ai nevoie si iti poate oferi o doza in plus de confort. Culorile si motivele pe care le poti descoperi pe lenjerie sunt cu atat mai imprtante pentru copii decat pentru adulti, insa adultii resimt, fara doar si poate, o stare de multumire mare in momentul in care dorm intr-un pat frumos.
  • Alege o protectie pentru saltea! Un plus de confort poate sa fie dat si de protectia pentru saltea. Pe langa scopul principal al sau, acela de a proteja salteaua, aceasta creaza un strat in plus, care face patul mai moale si contribuie direct la confortul fizic.
  • Foloseste perne decorative. Nu este nimic mai placut decat sa te afunzi in perne decorative. Acestea iti permit sa te bucuri de un design foarte placut al patului si de asemenea, iti ofera relaxare.

 

Articole asemanatoare
Irlanda furioasă: chiloții tanga ai unei victime violată considerați “dovadă de consimțământ”
Cum sa improspatezi atmosfera de acasa in lunile de iarna
Cum sa-ti pozitionezi patul in concordanta cu regulile Feng Shui
Iarna la tara – fotografii Sorin Onisor

Comenteaza acest articol

Cum iti pregatesti patul pentru iarna?

by realitatea   2 min
0