Home > Lifestyle > Stiri > Cum mi-am aflat viitorul

Cum mi-am aflat viitorul

ILDIKO, CLARVĂZĂTOAREA UNGUROAICĂ

A venit la noi în redacție cu soțul ei și și-a început demonstrația cu o super lecție de viață. „Îl vedeți pe ăsta de-aici?” și a arătat către soțul ei. „știe că este căsătorit cu o clarvăzătoare de mai bine de zece ani și tot mă minte! ” Cum ar veni, când de atâția ani este martor la momentele în care Ildiko spune cu precizie ce și unde s-a întâmplat fără să fie acolo, omul tot insistă să-i spună că „a fost cu băieții la bere”. Altfel, întâlnirea cu Ildiko ne-a lăsat cu o umbră de panică și cu sentimentul acela de disconfort pe care îl ai când asiști la ceva ce nu îți poți explica, dar bunul-simț te obligă să privești cu ironie, iar spiritul de conservare te obligă să ai acolo și o urare de bine în cazul în care ți se citesc gândurile.

CE ÅžTIU
Este că atunci când Ildiko a început să ne povestească despre cum, de la opt ani, vede scene de crimă, oameni spânzurați și avortoni în pubele de gunoi (clarviziuni care au condus poliția la rezolvarea unor cazuri), băieții de la noi din redacție au ieșit din cameră. și ce mai știu este că aceiași băieți au fost cei care au făcut coadă la Ildiko să le citească viitorul, și nu fetele.

CE NU ÅžTIU
Este de ce Ildiko a văzut alături de mine un bărbat înalt și foarte slab (cu tot respectul pentru calitățile ei vizionare, nu este deloc așa). De asemenea, nu știu dacă mă va cere de nevastă în curând, așa cum mi-a prezis Ildiko, și care sunt cele trei job-uri pe care le-a văzut în viitorul meu apropiat. Am insistat… „Poate sunt trei vacanțe?” S-a uitat mai atent. „Nu, trei job-uri.”

CE A FOST
Păi, după ce Ildiko a plecat, l-am sunat pe prietenul meu și i-am spus entuziasmată că o să slăbească foarte mult (era o veste bună pentru el) și că o să mă ceară de nevastă (era o veste bună pentru mine…). A zis că da, într-adevăr o să mă ceară, dar când o să slăbească foarte mult. Aaaa, și Ildiko a ghicit un cuvânt pe care eu l-am scris într-o altă cameră pe o foaie de hârtie.

CE VA FI
Foarte probabil nu vom mai risca să aducem o clarvăzătoare la noi în redacție. Dacă Liviu Mihaiu, care își dorește o revistă exemplară de life style, ar fi intrat în timpul demonstrației în care Ildiko era legată la ochi cu o legătură dubioasă de fulare, probabil că nu aș mai fi apucat astăzi să scriu acest articol. Dar mă gândesc că ne-ar fi spus Ildiko dacă era ceva… Making Of Ildiko era legată la ochi și i-am pus în față o foaie de hârtie pe care scrisesem într-o altă cameră un cuvânt. A început să caute cu mâinile prin aer și să scoată niște sunete dubioase care au încremenit audiența. Recunosc, cu oarecare teamă, că mie mi-au dat lacrimile de râs. Despina a zis că nici prin cap nu i-a trecut să râdă. Inutil să vă spun că Ildiko a ghicit cuvântul.

DAMA DE VERDE

„Cărțile nu ies mereu. Câteodată chiar nu se leagă nimic; și dacă tu nu mă ajuți, eu nu am cum să înnod o poveste”. Era într-o luni dimineața, pe la 11:30, chicoteam și stăteam toate patru cu capetele aplecate deasupra cărților în Clubul Muzeului țăranului Român. Spun toate patru pentru că atunci când au aflat că mă duc să-mi dea cineva în cărți, prietenele mele mi-au spus clar că trebuie să vină și ele cu mine. Era semiîntuneric, dar afară oricum ploua, o muzică de plajă portugheză în surdină și masa plină de cafele. Dama de verde și-a scos cărțile din pachet; pe jos au căzut câteva fire de busuioc uscat. „Astea pentru ce le-ai pus printre cărți? Așa te-a învățat bunica?” „Nu. Așa mi-a venit. Care dintre voi e prima?” Ce știi, ce nu știi, ce-a fost, ce va fi… În cadența asta a început să împartă cărțile.

CE ÅžTIU
Că am descoperit cu această ocazie rețeta de succes a unei petreceri în pijamale. Bunica unui prieten spunea despre orice era bun, chiar și despre friptură, „zici că-i prăjitură”. Cam așa este o adunare de gagici care-și dau în cărți; zici că-i prăjitură. Mai știu că trebuie să ai talent de povestitor ca să dai în cărți, altfel popa de inimă roșie și dama de cupă vor ieși mereu spate în spate.

CE NU ÅžTIU
De ce au apărut atâția bărbați în așternut, care este ăla care umple târgul cu bârfe și mai ales cum ar fi sunat descifrarea cărților din ziua aceea dacă aș fi fost numai eu cu dama de verde și prietenele mele nu ar fi avut propria lor contribuție în desfășurarea poveștii, dându-și cu presupusul despre cine este juvetele de romb și cine ar putea fi dama de treflă cu intriga, care a apărut la toate cele șase mâini.

CE A FOST
Păi, am început să intersectăm poveștile, iar când a ieșit că juvetele de romb o iubește fără speranță pe prietena mea, am căzut cu toate de acord că așa și merită de vreme ce același juvete, în cărțile mele, vorbea ca boul prin târg. Ne-am bucurat când băiatul cu ochi albaștri a ieșit din schemă la a doua mână pentru că ne era oricum antipatic de la început, neștiind cine este.

CE VA FI
În fiecare an, va fi sigur noaptea de Sf. Ion în care ne vom aduna toate și vom face turte cu busuioc cu care să dormim sub pernă. Dama de verde ne-a povestit niște chestii foarte tari despre asta. și ne mai gândeam la un „club al vrăjitoarelor” care să se întrunească săptămânal, providențial, lunea dimineața la ora 11:30, când oamenii și-au început deja săptămâna de lucru. Making Of Trebuia să merg la ghicit cu fetele din redacție, dar Ana s-a trezit prea obosită, Cristinei i-a apărut o ședință din senin, iar Despinei i s-a stricat bateria mică de la laptop. Nu știu ce legătură au cărțile, dar știu sigur că ele voiau să vină. Universul mărunt a complotat împotriva aflării viitorului redacției. Am făcut un legământ tacit și de-atunci n-am mai vorbit niciodată despre asta.

CÂNTĂREAÅ¢A CHEALĂ ÎMI FACE ASTROGRAMA

Ne-am întâlnit într-un bar. Ajunsesem la ea printr-un prieten comun care îmi povestise despre noua lui colegă care îl scoate din minți pentru că are o atitudine atât de detașată de tot ce se întâmplă în jurul ei, încât pare că plutește. Mie mi se părea interesant că, în loc să-l calmeze o astfel de prezență, îl agita și mai tare. A fost prima dată în viața mea când am ascultat pe cineva, fără să-i tai maca­roana, vorbindu-mi despre zodii. și n-aș spune că am făcut-o dintr-o obligație de serviciu. Chiar mi s-a părut interesant. Am aflat cu această ocazie că povestea asta cu zodiile se bazează pe o teorie foarte mișto a reîncarnării fără număr și anume că sufletul tinde să atingă o stare rotundă de perfecțiune. și că e fix treaba ta dacă vrei să te lălăi pe mai multe vieți sau să-ți isprăvești trebșoara gospodărește, dintr-o singură bucată.

CE ÅžTIU
Acum știu că m-am reîncarnat pentru a-mi îmbunătăți calitățile de gospodină pe care se pare că le-am neglijat și în celelalte vieți și că, dacă voi continua să uit lingurița în blender când fac limonadă, voi fi pedepsită cu încă o viață. Un prieten căruia i-am povestit teoria reîncarnării a zis: „cum ar veni, «sucker-ii» trăiesc cele mai multe vieți.” Cam așa ceva.

CE NU ÅžTIU
Dacă într-adevăr am fost bărbat în ultima mea viața anterioară, dacă am crescut hoarde de copii în celelalte vieți, motiv pentru care în asta de acum sunt puțin cam reticentă și sătulă de astfel de activități, dacă într-adevăr am calități de clarvăzătoare pe care nu le exploatez, mă gândesc totuși că dacă le-aș fi avut, aș fi prevăzut că-mi pică mie articolul ăsta și l-aș fi ucis din ședința de redacție.

CE A FOST
Au fost câteva momente în care chiar m-am întrebat dacă am avut ceva vieți de tras înainte de asta, motiv pentru care acum duc o viață de huzur și relaxare într-o redacție la mansardă și am un loc de parcare asigurat în buricul Bucureștiului, acolo unde numai Mihai Viteazu își mai permite să-și parcheze calul. Chiar mă întreb ce a trebuit să fac pentru asta. Mai bine că nu știu.

CE VA FI
Cântăreața cheală mi-a promis că-mi va compune astrograma cu cea a băiatului care urmează să slăbească și îmi va da un verdict cât de curând. Până în acest moment nu am niciun răspuns, dar pun asta pe seama faptului că în ultimele zile internetul a căzut foarte des și asta mă face să mă gândesc la primele și ultimele cuvinte ale Roxanei: „nimic nu este întâmplător”. Making Of Cică nu există coincidențe. În fine, atunci mă întreb de ce tocmai Roxana a fost cea care mi-a făcut astrograma? Spun tocmai ea, pentru că în timpul întâlnirii noastre, Roxana s-a dovedit a fi „Cântăreața cheală” de astă-vară, care sub acest pseudonim câștigase un concurs Tabu, pentru care scrisese niște spoturi TV despre care vorbisem săptămâni întregi pentru că îi tăiase o mustață lui Dali.Loading...

Comenteaza acest articol

Cum mi-am aflat viitorul

by admin   7 min
0