Tabu
HEALTH Slider

Cum modifică smartphone-ul și tableta creierul copilului?

smartphone

Smartphone-urile, tabletele și jocurile video – mai exact dispozitivele mobile – schimbă structura creierului adolescenților, indică rezultatele preliminare ale unui studiu de mare amploare realizat în Statele Unite ale Americii.

Oamenii de știință au urmărit peste 11.000 de copii cu vârstă cuprinsă între 9 și 10 ani timp de un deceniu pentru a vedea cum utilizarea intensivă a acestor dispozitive influențează creierul și dacă afectează dezvoltarea emoțională și sănătatea mintală. Primele rezultate sugerează că gadgeturile și internetul modifică structura creierului și poate nu în bine. Pentru că aici se mai fac cercetări.

Examenul IRM a 4500 de copii care folosesc smartphone-uri, tablete şi jocuri video mai mult de şapte ore pe zi arată o subțiere prematură a cortexului, scoarța cerebrală care analizează informațiile transmise creierului de cele cinci simțuri.

Iar subţierea cortexului  „este considerată ca un proces de îmbătrânire“, a explicat Gaya Dowling, unul din autorii studiului, pentru emisiunea informativă „60 Minutes“ de la CBS.

Nu se știe însă dacă această „îmbătrânire” este nefastă, pentru că a existat și la participanții care au petrecut mai puțin timp în fața acestor dispozitive, cercetătoarea susține că „Nu ştim dacă el (procesul de subțiere al cortexului, n.r.) este cauzat de timpul petrecut în faţa ecranelor. Nu ştim încă dacă este un lucru rău”.

Rezultatele preliminare ale studiului intitulat Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD) au arătat că cei mai mulți copii care petrec mai mult de două ore zilnic în fața dispozitivelor mobile au rezultate slabe la testele cognitive și lingvistice.

Rezultatele acestei cercetări vor începe să fie publicate în prima parte a anului 2019.

 

ARTICOLE SIMILARE

Plânsul este benefic pentru sănătate, arată un nou studiu

Andreea Damian

Schimbările climatice au adăugat 4 grade Celsius valului de căldură din luna iunie

Andreea Damian

Mihai Petre, reacție după ce a fost înlocuit cu Alexandra Dinu

Tabu Tabu

Cine este miliardarul român Daniel Dines, cel care l-a detronat pe Țiriac

Andreea Damian

Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

Andreea Damian

Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

realitatea

Scrie un comentariu