Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum modifică smartphone-ul și tableta creierul copilului?

Smartphone-urile, tabletele și jocurile video – mai exact dispozitivele mobile – schimbă structura creierului adolescenților, indică rezultatele preliminare ale unui studiu de mare amploare realizat în Statele Unite ale Americii.

Oamenii de știință au urmărit peste 11.000 de copii cu vârstă cuprinsă între 9 și 10 ani timp de un deceniu pentru a vedea cum utilizarea intensivă a acestor dispozitive influențează creierul și dacă afectează dezvoltarea emoțională și sănătatea mintală. Primele rezultate sugerează că gadgeturile și internetul modifică structura creierului și poate nu în bine. Pentru că aici se mai fac cercetări.

Examenul IRM a 4500 de copii care folosesc smartphone-uri, tablete şi jocuri video mai mult de şapte ore pe zi arată o subțiere prematură a cortexului, scoarța cerebrală care analizează informațiile transmise creierului de cele cinci simțuri.

Iar subţierea cortexului  „este considerată ca un proces de îmbătrânire“, a explicat Gaya Dowling, unul din autorii studiului, pentru emisiunea informativă „60 Minutes“ de la CBS.

Nu se știe însă dacă această „îmbătrânire” este nefastă, pentru că a existat și la participanții care au petrecut mai puțin timp în fața acestor dispozitive, cercetătoarea susține că „Nu ştim dacă el (procesul de subțiere al cortexului, n.r.) este cauzat de timpul petrecut în faţa ecranelor. Nu ştim încă dacă este un lucru rău”.

Rezultatele preliminare ale studiului intitulat Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD) au arătat că cei mai mulți copii care petrec mai mult de două ore zilnic în fața dispozitivelor mobile au rezultate slabe la testele cognitive și lingvistice.

Rezultatele acestei cercetări vor începe să fie publicate în prima parte a anului 2019.

 

ARTICOLE SIMILARE

Încă un MIT desființat. Suplimentele cu vitamina D și omega-3 NU previn cancerul și bolile cardiace

Andreea Damian

Noi dezvăluiri: David Bowie a sedus două fete și a vrut să facă sex cu ele pe melodia „Let’s Dance”

Andreea Damian

Schimbările climatice micșorează păsările dar le lungesc aripile – studiu

Andreea Damian

Netflix va cheltui mai mult de 17 miliarde de dolari pentru conținut – în 2020

realitatea

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea aII-a

realitatea

Cum să crești o mulțime de plante de interior și cu ce te ajută ele

realitatea

Scrie un comentariu