Tabu
Image default
CULTURE Slider

Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă să rezolvăm criza climatică?

Europenii vor trebui să reducă drastic săptămâna de lucru pentru a evita încălzirea climatică, potrivit unui studiu. Cercetarea, realizată de think tank-ul european Autonomy, arată că angajații din Marea Britanie vor trebui să lucreze doar nouă ore pe săptămână, astfel încât țara să evite încălzirea cu două grade Celsius, la nivelurile actuale de intensitate ale emisiilor de carbon. Aceleași măsuri ar trebui luate și în Suedia și Germania.

Cercetarea, bazată pe datele furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și de Națiunile Unite despre emisiile de gaze cu efect de seră din diferite industrii, arată că cele trei țări – Marea Britanie, Suedia, Germania – trebuie să ia măsuri urgente pentru a decarboniza economia.

Will Stronge, directorul Autonomy, a spus că studiul subliniază nevoia reducerii orelor de lucru, ca un efort pentru a gestiona urgențele climatice. „Să devenim o societate verde, sustenabilă va însemna adoptarea unor strategii – săptămâna de lucru mai scurtă fiind una dintre ele”, a spus expertul. „Această lucrare, alături de alte studii din domeniu, ne dau de gândit despre cât de urgent este Green New Deal și cum ar trebui să arate”.

Lucrarea se concentrează pe emisiile produse de industriile din fiecare economie, dar nu ia în calcul avantajele ecologice legate de reducerea orelor de lucru. În SUA și în Europa există un sprijin tot mai mare pentru o așa-numită „Green New Deal”, care urmărește decarbonizarea rapidă a economiei și crearea de joburi sigure, bine plătite și sustenabile. Accelerarea automatizării a determinat, de asemenea, creșterea solicitărilor pentru reducerea săptămânii de lucru.

Stronge a spus că progresele tehnologice și criza climatică arată că o săptămână de lucru mai scurtă nu era doar viabilă, ci esențială. „În timp ce automatizările au arătat că mai puțină muncă este tehnic posibilă, presiunile urgente din partea mediului arată că reducerea săptămânii de lucru este, de fapt, necesară”, a mai spus Will Stronge, potrivit The Guardian.

ARTICOLE SIMILARE

Cum a scris Chuck Palahniuk – Fight Club: „Niciun capitol nu a fost mai lung decât un videoclip”

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Fibra naturală din gemuri și jeleuri previne răspândirea cancerului

realitatea

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

Andreea Damian

Beyonce și Jay-Z, goi în pat. Imagini intime extrem de rare

Andreea Damian

„Adevărata” Lyudmila de la Cernobîl vorbește pentru prima oară. Ce i-a făcut HBO

Andreea Damian

2 comentarii

Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă să rezolvăm criza climatică? - Ziare pe Net 17 June 2019 at 11:31

[…] Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă, pe TABU.RO […]

Răspunde
Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă să rezolvăm criza climatică? - Stiri eZZ 17 June 2019 at 13:32

[…] Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu