Tabu
Image default
FASHION PEOPLE Slider

Cum obțin de fapt vedetele rochiile pentru Oscaruri și ce se întâmplă cu ele după ceremonie

Prima gală Oscar a avut loc pe 16 mai 1929. La evenimentul care a durat 15 minute au participat doar 250 de oameni, iar câștigătorii au fost anunțați cu 3 luni înainte de ceremonie.

Acum, Oscarurile reprezintă un eveniment major în industria cinematografică care atrage milioane de spectatori din întreaga lume. În timp ce unii oameni discută despre filmele și premiile nominalizate, alții nu își pot lua ochii de la celebrități și rochiile lor de gală de pe covorului roșu.

Dar ne-am întrebat mereu ce se întâmplă cu aceste rochii superbe după ceremonie? Suntem gata să dezvăluim adevărul.

Cum se pregătesc celebritățile pentru gală

Celebritățile încep să se pregătească pentru acest eveniment major cu 3 luni înainte. O echipă care este formată dintr-un estetician, un antrenor de fitness, un nutriționist, un hairstilist, un make-up artist și un stilist trebuie să se asigure că vedeta va arăta superb.

Principalul obiectiv al stilistului este să nu creeze doar un look elegant, ci să acționeze ca mediator între celebritate și designer. Stilistul trebuie să afle cine are de gând să poarte o rochie a aceluiași brand și să încerce să prevină o situație în care două persoane participă la ceremonie purtând aceeași ținută. De regulă, stilistul sugerează mai multe ținute: cea principală și cea de rezervă care este folosit în caz de circumstanțe neprevăzute. Stilistul vine împreună cu clienta sa la ceremonie și este întotdeauna gata să ofere un ajutor dacă ceva rău se întâmplă cu hainele.

De unde provin rochiile

Când o celebritate poartă o rochie de la un anumit brand pe covorul roșu, aceasta este o reclamă excelentă pentru acest brand de modă. Acesta este motivul pentru care brandurile încearcă să lucreze cu celebritățile pentru a le convinge să le poarte ținutele la ceremonie și la petrecerea de după ceremonie. Și există mai multe moduri prin care e posibil acest lucru.

De regulă, celebritățile semnează contracte cu mărci de modă. De exemplu, Charlize Theron colaborează cu Dior, iar Cate Blanchett este ambasadoare Giorgio Armani. Aceste contracte precizează de câte ori și la ce evenimente o celebritate ar trebui să poarte o ținută creată de brandul respectiv. Și toate rochiile sunt unice și făcute special pentru o anumită celebritate.

Celebritățile aleg de obicei rochii din ultimele colecții. De aceea, deseori vedem aceleași haine mai întâi la prezentările de modă și apoi pe covorul roșu. Designerii trimit până la 60 de ținute la celebrități și la stiliștii lor, așa că au din ce să aleagă.

Mărimea hainelor joacă un rol major. Majoritatea rochiilor sunt realizate în mărimi XS și S. În 2012, 6 designeri au refuzat să o îmbrace pe Melissa McCarthy, pentru că nu aveau rochii la dimensiunea ei.

Cât costă aceste rochii

S-a considerat a fi de prost gust să cumpere singure o rochie pentru ceremonia Oscar. Până în anii ‘80, majoritatea celebrităților s-au pregătit pentru acest eveniment fără niciun ajutor. Doar vedete precum Grace Kelly sau Elizabeth Taylor primeau oferte de la brandurile de modă. Giorgio Armani a fost primul care a folosit covorul roșu ca un fel de platformă publicitară pentru a-și promova brandul. După aceea, și Gianni Versace a încercat această abordare și, începând cu mijlocul anilor 90, colaborarea cu celebritățile s-a transformat într-un trend.

Deci, cine plătește pentru toate aceste haine? Ei bine, adevărul este că designerii nu primesc bani. Și plătesc și celebritățile pentru a purta aceste rochii la ceremonie. Prețul începe de la 150.000 de dolari. Dacă celebritatea este de acord să poarte rochia, acestea primesc foarte mulți bani, stilistul primește un comision, iar casei de modă i se face reclamă.

Dacă designerul și vedeta sunt prieteni, pot face acest lucru gratuit. În acest caz, o celebritate capătă o rochie unică, iar un brand de modă primește publicitate gratuită. De exemplu, muzicianul Jared Leto s-a împrietenit cu directorul de creație Gucci Alessandro Michele, așa că ținutele de la acest brand la toate evenimentele importante la care participă.

Unde își păstrează vedetele rochiile după ceremonie

Nu le păstrează nicăieri. În ciuda faptului că multe rochii sunt unice și sunt făcute pentru o anumită celebritate, acestea sunt proprietatea brandului sau a designerului. Celebritățile trebuie să returneze hainele în 48 de ore. Rar primesc aceste rochii drept cadou și există mai multe motive pentru asta:

Prețul unei rochii pornește de la câteva sute de mii de dolari și se ridică la milioane de dolari. Mult prea scumpe ca să fie făcute cadou. Costul estimat al celebrei rochii verzi pe care John Galliano a făcut-o pentru Nicole Kidman este de aproximativ 2.000.000 de dolari.

Embed from Getty Images

Celebritatea pur și simplu nu are nevoie de acea rochie. Nu o vor purta a doua oară și va ocupa un loc în dulapul lor.

Ce se întâmplă cu rochiile după ceremonie

Marile case de modă păstrează rochiile pentru valoarea lor istorică. Unele ținute sunt adevărate capodopere și devin iconice. Uneori sunt afișate la expoziții de modă sau sunt vândute pur și simplu.

În 2011, o rochie Givenchy care aparținea lui Audrey Hepburn a fost vândută pentru 130.000 de dolari. Rochia roșie vintage a lui Christian Dior pe care a purtat-o ​​Natalie Portman a fost vândută pentru suma de 50.000 de dolari. Unele ținute ajung în colecțiile private.

Brandurile mici își închiară deseori rochiile. În Statele Unite, este destul de comun să închiriezi o ținută de seară pe care o celebritate a purtat-o ​​la o ceremonie. Și această opțiune este disponibilă atât pentru celebrități, cât și pentru oameni obișnuiți.

Dacă ți-a plăcut o rochie și vrei să o ai, poți comanda copia acesteia. Uneori, multora le place aceeași rochie, așa că designerii decid să înceapă producția în masă.

De știut

  • Pe covorul roșu există o persoană care are sarcina să țină și să îndrepte trenele rochiilor.
  • Rochia „perlă” a Lupitei Niongo a fost furată după Oscarurile din 2015. Hoții au reușit să intre în camera de hotel a actriței. Dar, dintr-un anumit motiv, au decis că nu au nevoie cu adevărat de rochie, iar câteva zile mai târziu au returnat-o.
  • Vedetele care poartă rochii Valentino câștigă mai des un premiu Oscar
  • În 2003, cu câteva ore înainte de ceremonie, rochia Salmei Hayek a fost sfâșiată în zona feselor. Reese Witherspoon a salvat-o și i-a împrumutat rochia sa de rezervă.
  • În 1998, Sharon Stone a participat la ceremonie purtând cămașa albă a soțului ei și o fustă din satin.
  • Cea mai scumpă bijuterie care a apărut vreodată pe covorul roșu este colierul vintage al lui Lady Gaga, pe care l-a purtat ​​la gala din 2019. Costul estimat al acestei bijuterii este de 30.000.000 de dolari și a aparținut lui Audrey Hepburn.

ARTICOLE SIMILARE

PERICULOS: schimbările climatice topesc Alpii francezi, spun alpiniștii

realitatea

Anja Rubik pe coperta Vogue din Rusia

realitatea

Legătura strânsă dintre obezitate și depresie ar trebui să le îngrijoreze mai mult pe femei

Andreea Damian

H & M, campanie fashion împotriva SIDA, din 20 mai

realitatea

DJ Fatboy Slim a remixat extrase din discursul Gretei Thunberg la ONU

Andreea Damian

Ghici cine cântă (mascat) în SUA atât de bine încât mingile sar singure în coșul NBA

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu