Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum poți preveni aburirea ochelarilor când porți mască. Iată un truc simplu!

Cât de des trebuie să speli o mască de pânză? Și cât de eficiente sunt cele de unică folosință? Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise.

Nimic nu este mai incomod purtarea măștii pe căldura de afară. Iar ce este mai supărător e faptul că ni se aburesc ochelarii. Ție ți s-a întâmplat? Jeremy Hoard, cercetător și cofondator al campaniei Masks4All, a oferit un truc simplu pentru prevenirea aburirii pentru The Guardian.

Potrivit Clinicii din Cleveland, atunci când aerul cald atinge o suprafață rece, are loc condensarea. Acest proces are loc și în mod obișnuit (când ieși dintr-o clădire încălzită afară în răcoare), dar e accentuat atunci când porți mască. Respirația caldă poate ieși prin partea superioară a măștii și aburește lentilele ochelarilor tăi.

Un truc simplu ce ajută la prevenirea fenomenului necesită doar două ingrediente ce se găsesc în fiecare casă – apa și săpun. Potrivit lui Howard, trebuie să îți scufunzi ochelarii în apă cu puțin săpun, să îi scoți și să îi lași să se usuce singuri. Procesul creează un strat împotriva aburirii pe lentile.

„O altă variantă e să te joci puțin cu locul în care stau ochelarii pe nas – îi poți purta mai sus sau mai jos pe nas”, a declarat Howard. „Dacă folosești o mască ce se poate ajusta pe nas, poți să o mulezi să stea mai strâns pe nas, așa că iese mai puțin aer pe deasupra.”

ARTICOLE SIMILARE

Şampania are efecte benefice asupra creierului și inimii

realitatea

Mariah Carey continuă s-o tachineze pe Jennifer Lopez

Andreea Damian

O zi din viata celei mai batrane mame din lume si a fetitei ei / JURNAL FOTO

Divortul Biancai Dragusanu de Victor Slav se amana? Cine arunca bomba!

Cum iti pregatesti patul pentru iarna?

realitatea

BEBE COTIMANIS, “Vocea Pro TV”, s-a insurat la 59 ani!

Scrie un comentariu