Tabu
Image default
HEALTH

Cum poți scăpa de obsesia cheliei? – Tunsori adecvate alopeciei și în tendințele anului 2021

Foarte multe persoane, din întreaga lume, suferă de căderea părului. Aproximativ 70% dintre bărbați sunt afectați de chelie. Și femeile au probleme de căderea părului, alopecia le afectează și pe ele, nu doar pe bărbați. Din fericire, hair styliștii vin în ajutorul lor cu tunsori și coafuri adecvate, iar cercetătorii încearcă să ofere cele mai eficiente soluții contra căderii părului.

Tunsori moderne care ascund chelia incipientă

Bărbații au trei obsesii principale: chelia, burta și prostata.

Pentru a ascunde începutul de chelie, ei pot apela la diferite strategii privind reechilibrarea coafurii astfel încât părul să fie tuns mai scurt în zona frunții și a tâmplelor, iar în restul capului, să aibă un aspect stratificat și cu volum.

În acest fel se obține un aspect îngrijit al podoabei capilare și se creează senzația de păr mai des. Prin simpla trecere a mâinii prin păr, orice bărbat poate avea un aer tineresc și puțin rebel.

Tunsoarea în stil vintage, deși s-ar spune că este de modă veche, ea are un farmec deosebit și apare în tendințele modei din anul 2021. Cu ajutorul ei, bărbații pot ascunde începutul de chelie din zona tâmplelor.  

Cum pot preveni sau ascunde alopecia, femeile?

Dacă te întrebi cum poți ascunde alopecia de tracțiune, ce apare datorită efortului fizic al părului pe termen lung, îți sugerăm să folosești produse de îngrijirea podoabei capilare, care pot opri căderea părului și îmbunătăți aspectul de păr rar.

Pentru gestionarea pierderii accentuate a părului, este necesar un tratament personalizat cu produse profesionale, ce pot trata alopecia, în funcție de nevoile individuale.

Această afecțiune apare mai ales la femeile cu părul lung, care îl poartă frecvent prins în coadă sau împletit în cosițe.

O soluție rapidă ar fi și alegerea unor coafuri, prin care greutatea părului să fie răspândită uniform peste scalp. Hair styliștii recomandă purtarea părului cât mai lejer, fără a folosi accesorii ce pot adăuga tensiuni suplimentare asupra scalpului.

Femeile care au părul foarte lung și suferă de alopecie de tracțiune, ar putea să se tundă puțin, atât cât să se simtă mai confortabil. În acest fel, ele elimină stresul creat de greutatea părului și vor avea în scurt timp bucuria să constate că această formă de căderea părului a dispărut.

Folosirea unei eșarfe din mătase ori din satin pe cap este o idee bună pentru a îndepărta firele de păr de pe față sau de pe gât. Eșarfa se leagă fără a folosi agrafe (care ar putea crea o tensiune suplimentară părului) într-un mod trendy, în tendințele modei. Părul va aluneca peste eșarfă și coafura va fi în acest fel foarte șic, în stil retro, casual.

Pentru a preveni căderea părului este indicată evitarea produselor de coafare, de tip fixativ sau gel de păr, cât și a bigudiurilor, care dacă s-ar purta întreaga noapte, ar produce tensiuni inutile scalpului. 

Femeile care poartă în mod frecvent părul prins în coadă de cal, ar trebui să renunțe la acest obicei, chiar dacă îl consideră tineresc și sexy. Această coafură provoacă tensiuni scalpului, iar treptat se dezvoltă alopecia de tracțiune. Poate că la unele femei părul este mai rezistent și acesta face față stresului zilnic, creat și de coafură, însă la altele părul este distrus încetul cu încetul. Specialiștii recomandă coafuri care nu tensionează podoaba capilară, care nu slăbesc rădăcina firelor și nu le rup, deoarece în acest fel părul va fi mai subțire și mai rar.  

O soluție este și dormitul pe o pernă din mătase, care este utilă atât în combaterea căderii părului, cât și a îmbătrânirii.

Părul poate cădea și din cauza altor factori, ce includ și faptul că el poate trece prin perioade complicate, cum ar fi de pildă, că este stresat de condițiile nefavorabile de mediu și nu face față cu brio la schimbările anotimpurilor.

ARTICOLE SIMILARE

Sleep Texting: Este posibil să trimiteți mesaje text în timp ce dormiți? Da, cu siguranță

realitatea

Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului

Andreea Damian

Legătura incredibilă dintre murături şi Covid-19

Andreea Damian

Stomach Vacuum, tehnica marilor maeștri. Îți subțiază talia fără efort

Andreea Damian

De ce persoanele cu ochi căprui sunt mai afectate de depresia de iarnă

Andreea Damian

Modurile în care vremea rece ne poate afecta corpul

Andreea Damian

Scrie un comentariu