Tabu
Image default
HEALTH LIFESTYLE Slider

Cum putem salva planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă

Cât de des mănânci carne? O dată pe săptămână? În fiecare zi? Probabil ai auzit că dieta zilnică are un impact uriaș asupra planetei. Iar cel mai bun mod de a lupta împotriva schimbărilor climatic este de reducerea consumului de carne roșie. Însă dacă nu este încă pregătit/pregătită să adopți un regim 100% vegan sau măcar unul bazat pe un consum mai mic de carne, un nou studiu arată că poți reduce emisiile poluante consumând organe.

Da, ai citit bine! Limbă de porc, stomac de vacă, picioare de porc, etc. Nu sună prea atractiv, așa e? Dar trebuie să știi că industria cărnii este de asemenea unul dintre principalii responsabili pentru emisiile de gaze cu efect de seră, cauzând 18% din emisiile de gaze ale lumii. Mai mult decât cele produse de sectorul transporturilor. Un consum de carne mai mic cu 30% ar reduce numărul deceselor premature din cauza bolilor de inimă cu până la 17%, echivalentul a 18.000 de decese pe an.

Produsele care provin de la bovine sunt deosebit de dăunătoare, deoarece vacile produc cantități uriașe de metan nociv – un gaz cu efect de seră de 25 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon – atunci când acestea râgâie sau dau gaze. Deși suntem tot mai conștienți de impactul negativ asupra mediului, noi producem și consumăm mai multă carne decât oricând.

Dieta „nas-coadă”

Dar chiar și iubitorii de carne pot ajuta la reducerea emisiilor prin reducerea cantității de deșeuri de carne și prin adoptarea unei diete „nas – coadă”, care înseamnă mai exact utilizarea și consumul fiecărei părți dintr-un animal.

Potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology, înlocuind costițele de porc și ceafa cu organe interne vom putea contribuit la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze.

Studiul realizat în Germania arată că reducând consumul de carne am putea scădea cu 32% emisiile. De asemenea, optând pentru consumul de organe vom ajuta și mai mult planeta. Dacă am arunca cu 50% mai puțină carne și organe și le-am folosi ca hrană, atunci emisiile ar putea scădea cu 14%, crede profesorul Gang Liu de la Universitatea din Danemarca de Sud, potrivit CNN.

Acesta crede că e mai ușor să convingem populația să adopte dieta „nas – coadă” decât să renunțe definitiv la carne. „Astfel, ați putea folosi carnea mai eficient”, a spus expertul, adăugând că în multe țări asiatice consumul de organe, cum ar fi burta de vacă și plămânii, este ceva obișnuit. Și în România, de altfel! Nu toată lumea preferă ciorba de burtă, drobul de miel și piftia de porc, dar știm sigur că numărul consumatorilor e mare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle, însărcinată cu al doilea copil

Andreea Damian

Situație stânjenitoare pentru Meghan Markle. Fratele ei a ajuns din nou pe mâna poliției

Andreea Damian

Cele mai frecvente greșeli vestimentare care îți pot complica viața

Tabu Tabu

Iubitorii de sushi și de sashimi trebuie să știe că mâncarea aceasta e periculoasă

realitatea

La modă, cu haine realizate din deșeuri adunate de pe plajă. FOTO

Andreea Damian

Un primar japonez i-a cerut lui Kim Kardashian să îşi schimbe numele liniei de lenjerie intimă

Andreea Damian

4 comentarii

Cum putem salva Planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă – RO-Stiri.com 11 April 2019 at 16:29

[…] Cum putem salva planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă, pe TABU.RO […]

Răspunde
Cum putem salva Planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă - Ziare pe Net 11 April 2019 at 16:31

[…] Cum putem salva planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă, pe TABU.RO […]

Răspunde
nelu 20 November 2019 at 13:38

Am salva planeta daca am manca picioare de om si limba de om…si tot ce mai vreti de la om. De ce sa moara animalele…ele vor sa traiasca…

Răspunde

Scrie un comentariu