Home > Lifestyle > Cum să ai un divorț chic

Cum să ai un divorț chic

1.    Nu te înverșuna. Åži nu te învinovăți. Se poate întâmpla din cauza ta (să iei această decizie, pentru că nu-l mai iubești sau nu-l mai suporți), se poate întâmpla din cauza lui (te-a înșelat, etc, etc) sau, în cele mai ,,fericite’’ cazuri, să ajungeți amândoi la concluzia că nu mai merge și că ar fi bine să vă despărțiți și să vă vedeți fiecare de viețile voastre. Oricare ar fi motivele despărțirii, gândește-te că nu are sens să te împotrivești, să creezi scenarii și să te opui.

2.    Dacă aveți copii, nu-i folosi ca pe monedă de schimb. Vor suferi iar urmările acestei perioade vor lăsa urme adânci. Am cunoscut cupluri cu copii care nu și-au revenit nici acum după divorțurile părinților.

3.    Nu te transforma în victimă. Trebuie să fii o doamnă. Să mergi chiar mai des ca înainte la coafor, la cosmetica, la sala de sport. Să ieși cât mai mult cu prietenii, la petreceri, la film, teatru, operă, să îți alegi niște cursuri de istoria artei sau yoga. Nu te închide în casă ca să-ți plângi de milă, pentru că nu te ajută deloc. Nu ești o victimă, ci încă un nume într-un dosar de divorț. Åžtii câte căsătorii se desfac în fiecare zi în lume? Nu ești cu nimic mai specială decât alte femei. Doar dacă știi cum să gestionezi în mod inteligent și chic această perioadă din viața ta.

4.    De câte ori ai câte o pornire încărcată de frustrări și o dorință nebună de a-ți suna fostul partener ca să urli puțin la el și să-ti descarci poșeta cu reproșuri, gândește-te la toate ,,vedetele’’ care și-au spălat rufele în public. Atunci ai râs de ele, acum ar trebui să realizezi că ești pe cale să le semeni. Ești furioasă, ai tot dreptul, dar varsă-ți nervii între pereții casei tale sau la o ședință de tae bo. Åži ar trebui ca aceste accese de furie să se întâmple cât mai rar. Încă o dată, nu rezolvi nimic, crede-mă, și faci riduri. Åžtii cât de greu se repară cutele de pe frunte și ridurile din jurul gurii? Să nu mai vorbim de cearcăne. Doar cu botox și acid hialuronic, în cel mai fericit caz.

5.    Refă-ți garderoba, alege ținute simple care să-ți pună în evidență ce ai tu mai frumos: sânii, sau fundul, picioarele. Haine care să te facă să te simți bine și când te uiți în oglindă să-ți placă ție în primul rând. Nu te îmbraci și te îngrijești pentru cineva anume, ci în primul rând pentru tine.

6.    Este perioada în care ajungi să te cunoști mai bine, cu fiecare zi care trece. Îți vei afla limitele, te vei redescoperi. O să observi câte lucruri ai de recuperat acum: mai multe cărți citite, timp mai mult pentru tine și pentru prietenii pe care i-ai neglijat în perioada în care erai căsătorită. Ai multe de învățat, în primul rând cum să gestionezi divorțul, apoi cum să te comporți într-o viitoare relație. Să nu mai repeți greșelile și să te pui pe tine pe primul loc de acum înainte.

7.    În ziua divorțului alege o ținută memorabilă. Nu pentru el, ci pentru tine. Musai o rochie elegantă, aș merge pe negru, în niciun caz cu imprimeu floral, machiaj discret și pantofi cu tocuri interminabile. După ce termini, mergi cu prietenele cele mai bune ca să sărbătoriți evenimentul.Cine a zis că șampania nu se asortează cu petrecerea de divorț?

8.    Alte lucruri de care ar trebui să ții cont în această perioadă:
– nu lăsa familia și prietenii să te influențeze. Sunt oameni minunați, care cu siguranță că îți vor binele, dar tu trebuie să iei deciziile corecte și trebuie să fii mereu cu capul limpede și să știi exact ce îți dorești.
– în general nu e bine să te lași influențată
– fii o doamnă până la capăt și nu prelungi ședintele de judecată foarte mult. Ia-ti un avocat bun și încearcă să faci în așa fel încât divortul tău să se întindă pe o perioadă cât mai scurtă și să ajungi la un acord cu fostul soț în privința bunurilor pe care le aveți de împărțit. Nu trebuie să iei pielea de pe el, dar nici să ieți ,,în pierdere’’ din această căsătorie. Vei avea frustrări mai tarziu și ar fi păcat. Un divorț amiabil și corect este ideal.

9.    Privește divorțul ca pe un nou început. Nu trebuie să citești despre Liz Taylor sau Zsa Zsa Gabor ca să înțelegi că uneori căsătoria nu este forever sau ,,la bine și la rău’’. Cum spuneam, divorțul este de fapt un nou început, al tău cu tine și pregătirea unei viitoare partide în care vei aduna noi experiențe.

10.    Cine câștigă de pe urma unui divorț:
– în primul rând tu. Depinde numai de tine cum treci peste această perioadă. Dacă vei avea grija de tine și vei ieși cât mai mult o să ai unele dintre cele mai frumoase amintiri din acest capitol al vieții tale.
– avocatul, firește, deși, la divorțurile amiabile, fără ,,circ’’, fee-ul unui avocat este foarte mic. Divorțurile simple costă mai puțin decât pregătirile de nuntă și nici nu îți solicită prea mult efort.
– prietenii tăi, care te vor vedea mai des decât înainte
+ maseuza ta, cosmeticiana, hair stylistul, pentru că îi vei vizita mai des. Mai gândește-te că, în cazul unei noi căsătorii vei avea ocazia să-ți faci acea rochie pe care ai regretat la un moment dat că nu ai descoperit-o când te-ai căsătorit prima dată. La fel și coafura. Un sfat și aici: la următoarea căsătorie nu este indicat să porți rochie de mireasă, ci ceva elegant și extrem de sexy fără a cădea în vulgar. Vălul de mireasă se poartă doar o dată, ce vine dupa poate declina într-un turban sau doar un coc simplu.
Fii pozitivă, optimistă și nu uita să te gândești la tine tot timpul. La bine și la rău.

Articole asemanatoare
GIGI GHINEA: Cum să te vindeci de nefericire
Cum sa te enervezi cu stil
Cum sa fii o maestra a flirtului!
Cum sa-i suporti hobby-urile?

Comenteaza acest articol

Cum să ai un divorț chic

by realitatea   4 min
0