Home > Lifestyle > Cum să alegi cadouri din vacanță pentru prietenii tăi

Cum să alegi cadouri din vacanță pentru prietenii tăi

Uită de scrumierele cu sâni grotesc de mari și penisuri în relief din stațiunile ,,turco-bulgaro-grecești’’, de cănile și tricourile cu mesaje deochiate sau de genul: ,,din banii de concediu mi-au mai rămas doi euro pentru cadoul tău’’, de anostele sticle de băuturi tradiționale, nu dau nume (pe care le găsești și aici, în România, în marile magazine cu ,,detoate’’, pentru că nimănui nu i-ar plăcea să primească un asemenea cadou-suvenir de vacanță; mă rog, nimănui care are un minim de bun gust și imaginație.

Cu un buget nu foarte flamboyant poți cumpăra cele mai chic cadouri pentru prietenii tăi, colegi și familie.
În primul rând, vederi frumoase, cu imagini à la Maurice Branger sau Robert Doisneau, mai ales dacă le găsești pe cele alb-negru (la Paris, Roma sau Barcelona se vând la tarabe, în librării sau chioșcuri de ziare). Ideal ar fi să le trimiți prin poșta locală – așa cum fac doi buni prieteni de-ai mei, care îmi trimit cărți poștale din toate călătoriile, și nimic nu e mai plăcut decât să-ți descui cutia poștală și să găsești un mesaj de la cei dragi. Dacă nu ai timp de mers la poștă, e frumos să le scrii vederile și să le dai personal, când te vezi cu ei.
Bazarurile sunt locurile ideale pentru găsit suveniruri – și aici nu mă refer la poșetele ,,Louis Vuitton’’ sau ,,Chanel’’ fabricate pe vapor, ci la mărgele speciale, eșarfe, brățări, sau casete pentru suveniruri. Nu sunt chiar chilipiruri, dar decât un fals cumpărat cu 30- 40 de euro, mai bine ceva original, de efect și care nu se găsește în Piața Obor.
Pentru prietenele amatoare de vintage-uri, cu siguranță că dacă destinația ta de călătorie este o mare capitală europeană sau transatlantică, vei găsi câte un accesoriu sau un obiect vestimentar de mare efect și pe care l-ar purta de fiecare dată cu plăcere, amintindu-și de la cine îl are.

Dacă ai prieteni amatori de cărți vechi, anticariatele sunt locul în care vei găsi un volum de poezie sau o carte care le-ar face plăcere. Iar pentru fashioniste speciale, sunt revistele de modă de nișă care de regulă se găsesc în librăriile foarte bine aprovizionate sau în cele din aeroporturi.
Dacă ai talent la fotografie, înrămează fotografii-unicat surprinse de tine, cu peisaje sau oameni interesanți de pe stradă sau clădiri cu povești, și dăruiește-le. E un cadou special și cu siguranță că va fi apreciat.
Fă-ți un buget de la început, și o listă de persoane pentru care cauți cadourile. Va fi mult mai simplu și-ți va economisi foarte mult timp. Nu lua căutarea de suveniruri ca pe o corvoadă sau un proiect greu de realizat, trebuie să-ți facă plăcere, ca și când le-ai cumpăra pe toate pentru tine. Gândește-te că îți place să primești cadouri frumoase, și chiar și o simplă vedere este un gest frumos, un semn că nu ai uitat pe cineva drag.

Shopping de suveniruri plăcut!

Articole asemanatoare
GIGI GHINEA: Cum să te vindeci de nefericire
Cum să fii o lady

Loading...

Comenteaza acest articol

Cum să alegi cadouri din vacanță pentru prietenii tăi

by realitatea   2 min
0