Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să ceri pe cineva în căsătorie

Dacă tot a fost Valentine’s Day și în curând vine Dragobetele, m-am gândit că poate multe și mulți dintre voi sunteți într-o relație de ceva vreme și vă gândiți ca în acest februarie să faceți pasul cel mare și să vă faceți planuri de căsătorie. Cum de fiecare dată sunt atentă la poveștile din jurul meu, am făcut o listă de idei care vă pot inspira pentru acel moment când veți întreba: ,,Vrei să fii soțul meu / Vrei să fii soția mea?’’

E un moment emoționant, într-adevăr. Îmi amintesc că atunci când am fost cerută în căsătorie de fostul meu soț, eram la o petrecere. Vara, un prieten dădea de băut la nașterea primului copil și ex-ul meu era destul de cherchelit. A îngenuncheat în fața mea și m-a întrebat: ,,vrei să fii soția mea?’’ Evident că nu l-am luat în seamă, și i-am spus că a doua zi nu o să-și mai aducă aminte de moment. Au trecut două luni, iar petrecere, iar era puțin ,,vesel’’, iar m-a cerut în căsătorie și abia a 4-a oară l-am crezut pe cuvânt. De data asta se întâmpla la vreo 6 luni după prima ,,cerere’’ și a venit direct cu inelul, ca să fie sigur că-l iau în serios. În concluzie, când îți iei inima în dinți să-l întrebi dacă vrea să se însoare cu tine, încearcă să fii cât se poate de trează, ca să nu creadă cumva că faci vreo glumă.

Tiparele din filme se regăsesc și în realitate, de cele mai multe ori. Momentul în care vine cu inelul, se uită în ochii tăi și-ți pune întrebarea de 100 de puncte. Tu poți să fii originală, să sari peste cina în doi, acasă sau la restaurant și peste momentul de tensiune și să te gândești la alte variante:
–    poți să-i trimiți un email – dar așa vei rata momentul în care îl va citi (iar noi suntem tare curioase să vedem reacția, evident), ai rata un moment important.
–    Poți să-i trimiți o scrisoare, pe care să o găsească în cutia poștală și să o deschidă în fața ta.
–    Poți să-i faci un sandwich dimineața și în șervețelul în care îl împachetezi să-i strecori ,,cererea în căsătorie’’.
–    Sau să cumperi bilete la film/teatru/operă/concert rock și la finalul serii, în drum spre casă (doar să nu fie la volan, s-ar putea să se emoționeze mai mult decât credeai) să-l întrebi, pur și simplu, dacă nu ar vrea să fie soțul tău.
–    Sau să-l trimiți la piață cu lista de shopping și la final să-i scrii ,,cererea’’
–    Să mergeți într-un club și în gălăgia maximă să faci ,,the proposal’’.
–    Să-l ceri în căsătorie după o ceartă zdravănă.
Când nu e indicat să abordezi acest subiect:
–    Dacă sunteți în mijlocul unei cățărări pe munte. Există riscul mare de accidentare.
–    Dacă vă cunoașteți de foarte puțină vreme. S-ar putea să se sperie și să o ia din loc. Mai așteaptă puțin.
–    Dacă e la volanul mașinii sau se pregătește să sară cu parașuta.
–    Dacă se bărbierește în fața oglinzii sau taie carnea pentru șnițele sau bate un cui în perete.
–    Dacă și el e puțin mai mult cherchelit, s-a putea să nu-și aducă aminte a doua zi.
Nu există o rețetă anume pentru acest moment, fiecare face cum simte, de fiecare dată, dar e clar că trebuie să fie ceva memorabil. O cerere în căsătorie nu se uită ușor, și cu cât e mai originală dar în același timp naturală, cu atât e mai memorabilă, orice s-ar întâmpla după aceea. Fii cât mai naturală și fii frumoasă!

ARTICOLE SIMILARE

Cum să gestionezi anxietatea provocată de călătoriile în transportul public

Andreea Damian

Soţul Corinei are probleme cu justiţia! Nelu Bud, executat silit!

Uită de Hygge! Există un alt cuvânt de care ai cu adevărat nevoie pentru a găsi fericirea

Andreea Damian

Ea e sosia Biancai! Cristea a gasit-o pe Facebook si i-a trimis mesaje erotice

Casa lui Madalin Ionescu, sparta de hoti!!!

Alicia Keys își va publica memoriile într-o carte care va apărea în noiembrie

Andreea Damian

1 comentariu

marian stoica 7 June 2012 at 20:38

Foarte interesant,mi-a placut foarte mult ce este scris in acest articol,sper sa pun si eu in practica ce este scris aici!:))
Pentru ca si asa sunt singur!
:))

Răspunde

Scrie un comentariu