Home > Lifestyle > Cum să ignori bârfele din jurul tău

Cum să ignori bârfele din jurul tău

De câte ori ți s-a întâmplat să auzi că ești bârfită, fără niciun motiv? Atunci probabil că te-ai gândit cum se simt vedetele atunci când se văd ,,disecate’’ în diverse tabloide. Pe moment te-ai gândit că da, din moment ce sunt persoane publice, trebuie să-și asume acest risc. Pe de altă parte, și ție ți se poate întâmpla acelasi lucru, fiind ,,vedetă’’ sau nu în grupul tău de prieteni sau la birou.

Pe moment ești furioasă, te gândești că tu nici măcar nu le-ai dat motive să te bârfească. Tu nu ești genul care să vorbească pe cineva de rău și-ți vezi de treaba de fiecare dată. Åži atunci de ce?

Am vești pentru tine: bârfa s-a născut probabil în Eden Garden, atunci când două ciori l-au comentat pe Monsieur Serpent că putea să-i dea Evei să muște dintr-o portocală, și nu dintr-un măr.
Bârfa a constituit o ocupație constantă pentru ,,human beings’’ în toate epocile. Fără bârfe viața ar fi mai plictisitoare.
În plus, dacă ești bârfită, este un semn că trăiești, nu-i așa? Oricât de corectă ai fi, întotdeauna vor exista comentarii: că ești prea perfectă, ,,sigur ascunzi ceva’’.

Trebuie să-ți vezi de viața ta cea ,,perfectă’’ și minunată și, oricât de tare te-ar supăra și deranja, ignoră. Åžtiu că este greu, mai grav este atunci când se pun în gura ta vorbe pe care nu le-ai rostit niciodată și poți fi pusă într-o postură delicată. Persoana lezată, dacă te cunoaște, își poate da seama că nu tu ești autoarea poveștii inventate. Åži asta tocmai pentru că tu ești corectă și nu-ți stă în fire să faci așa ceva. E ca un cerc al încrederii.

Detașează-te de tot ce ți se adaugă la ,,CV’’. De-a lungul timpului poți auzi atâtea povești despre tine, încât ai putea scrie un roman fiction foarte bun. Încearcă sa te amuzi chiar de situație și de creativitatea celor care te bârfesc. Vei descoperi că aceștia pot fi buni prieteni (la care nu te-ai fi așteptat), colegi de încredere, chiar rude. Cu cât relația de prietenie este mai apropiată, cu atât dezamăgirea va fi mai mare, dar până la urmă așa îți vei da seama cine este cu adevărat prietenul tău și în cine poți avea încredere cu adevărat. Åži îți va face și o mare economie: doar nu ai de gând să le mai cumperi acestor persoane infame cadouri scumpe și ,,cu suflet’’ de sărbători și de zilele aniversare.

Tratează-ți bârfitorii cu nonșalanță, dacă nu reacționezi vor fi surprinși. Fără drept la replică, ți-ai consuma prea mult timp inutil. Tu ești cea mai importantă și nu trebuie să te consumi pentru orice inutilitate și nulitate.
Succes și relaxare maximă! 

Articole asemanatoare
oana tache
Ce nu a știut și nu i s-a spus Oanei Tache despre sarcină
concentrare
10 sfaturi practice pentru îmbunătățirea concentrării
Elle Macpherson
Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani
Reinventeaza-ti stilul la Plaza Romania!

Comenteaza acest articol

Cum să ignori bârfele din jurul tău

by realitatea   2 min
0