Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să împaci gusturile tale muzicale cu ale iubitului tău

Numai ce am scris titlul articolului, cu televizorul postat pe VH1 și cu Prince de acum 20 de ani cântând superbul Purple rain…Când dragul meu soț a apărut brusc din dormitor și fără să mă întrebe a comutat pe TVR Cultural, la „Istoria blues-ului”

OK, mi-a ușurat munca. Pentru că așa se întâmplă de fiecare dată. Rar se nimerește să fim pe aceeași partitură atunci când vine vorba despre gusturi muzicale. Da, ca la concertul Depeche Mode din iunie 2006. Am fost cea mai fericită atunci când a venit acasă cu biletele. Mai mult, și-a pregătit și un outfit perfect: jeanși strâmți și tricou larg. Îi lipseau ghetele înalte, dar până și Dave Gahan și-a mai schimbat stilul vestimentar în timp. Deci…cum procedezi atunci când ție îți place Roisin Murphy și lui Iron Maiden? Când tu vrei să mergi la concertul Madonnei de la Paris (în septembrie) și el dă din pinteni să plece cu băieții la Gărâna? Îți mai amintești de primele întâlniri cu iubitul? Când vorbeați despre preferințele în materie de filme, scriitori, piese de teatru și muzică? Sigur ați vorbit și despre asta, și v-ați și sărutat pe muzica lui Air sau Kate Bush , dar ce mai contează când you fall in love?

L-am cunoscut pe soțul meu într-un club de salsa. Eu ajunsesem adusă cu forța de două prietene amatoare de rumba și Shakira iar el își petrecea aici fiecare weekend împreună cu prietenii, dansând (foarte bine și intens) pe muzica unor cântărețe latino cărora le-am uitat numele, îmi cer scuze. Teoretic, ar fi trebuit să dau bir cu fugiții dar practic…suntem împreună de 11 ani.

A fost o vreme când în fiecare sâmbătă, când îmi era somnul mai dulce, mă trezeam pe muzica lui AC/DC. Mai precis, piesa lui favorită, Thunder. Åži acum râd când îmi amintesc, prima oară m-am burzuluit tare, apoi a devenit un ritual chiar amuzant. Întotdeauna am fost adepta manevrelor diplomatice și ca o adevărată ambasadoare am facut primul pas în rezolvarea micilor tensiuni melomane. De aniversări și sărbători i-am luat cd-uri cu muzica lui preferată – Tom Waits, Chris Rea…iar el a înțeles manevra și mi-a completat, în timp, colecția de soundracks din filmele preferate.

Dacă la concertul Faithless din 2004 nu a vrut să vină cu mine, anul trecut l-am însoțit la Rolling Stones, deși îmi plac doar vreo 5 piese de-ale lor. Urmarea? A venit cu mine la concertul Tori Amos și…surpriză: i-a plăcut atât de mult încât de atunci a cumpărat toate albumele ei pe care nu le aveam. El a descoperit-o pe Amy Winehouse, eu pe Duffy și mărturisesc că nu mă așteptam, deși mă tachinează de fiecare dată și-mi spune că nimeni nu poate să le înlocuiască pe Nina Simone și Ella Fitzgerald.

 În mașină, el ascultă Radio Romantic și RFI iar eu mă amuz copios, mai ales când vin știrile în limba franceză. Eu ascult numai Radio Guerrilla dar am observat că și el asimilează bine programele, mai ales muzica de seară, în weekend, în drum spre mare.

De fiecare dată mă gândesc că toată povestea asta, cu preferințele muzicale la noi în casă e un adevărat hit pe lângă ce li se întâmplă altora. O rudă snoabă care ascultă musică clasică în mașină și acasă numai pentru că „dă bine”, pentru că în realitate nu știe să-l deosebească pe Mozart de Gerswin. Un vecin extremist care ascultă, cu convingere de data asta, numai un anumit gen de muzică. Să-ți povestesc cum m-am întâlnit cu soția lui în curtea blocului, ieri, după o noapte de nesomn în urma concertului Judas Priest, la care a luat-o cu „forța”? Mi-a spus că are senzația că tot bandul s-a mutat în timpanele ei. Sau un bun prieten ținut sub papuc de iubită, care refulează în BUG Mafia, mai ales piesele în care substantivul f*t se repetă de vreo 10 ori? A, și mai e o bună prietenă, căreia îi făcea curte un client (și arată destul de „bine”, zice ea), care a dus-o ca să sărbătorească un deal încheiat într-un club de manele. Atunci a înțeles că tipul va rămâne doar client de business și…atât!

Ok, dragului meu nu-i place Mika, dar e fun Scissor Sisters. Nu mă omor după ABBA, dar recunosc că abia aștept filmul Mamma Mia și caut deja cd-ul cu muzica din film, cu o Merryl Streep și un Pierce Brosnan cântând absolut dulce hiturile pe care El le fredonează uneori, în baie. Nu am pretenția să asculte împreună cu mine coloana sonoră din The Hours sau Closer, dar l-am prins când a luat cd-urile mele preferate – muzica din Colatteral și selecția lui Karl Lagerfeld (Les musiques que j’aime) atunci când a plecat la ski, cu mașina. Åži pentru că adoră The Doors a „primit” de la mine 10 puncte și un DVD special. Ca bonus voi merge cu el la Metallica. Încă nu știe că mă va însoți la concertul lui Lenny Kravitz, pe 26 iulie, dar va afla în curând.

ARTICOLE SIMILARE

Aurul lichid

realitatea

Mihaela Rădulescu, devastata! Cineva drag ei S-A SINUCIS!

Cum sa-ti mearga mai bine chiar si cand iti merge rau? 5 secrete Tabu!

realitatea

Prima apariţie a lui Catherine Zeta-Jones după despărţire. Este distrusă!

Cine este iubitul Andreei Grămoşteanu din Mondenii!

Hot Chocolate Bomb: noua rețetă de ciocolată caldă care face furori pe social media

Ciocîrlan

Scrie un comentariu