Home > Lifestyle > Cum să începi bine noul an

Cum să începi bine noul an

Te-ai gândit vreodată la anul care începe cu o anumită curiozitate? Până la urmă, dacă viața e ca o cutie cu bomboane de ciocolată, și niciodată nu știi ce praline se ascund în spatele foiței de staniol, la fel e și un nou an. La finalul celui precedent îți faci liste întregi cu rezoluții, mai multe sau mai puține, apoi realizezi un short list cu cele mai importante. Apoi vine ianuarie, și februarie, apoi primăvara, și nici nu știi când te trezești din nou în fața unui nou an. Iar uneori ai senzația că deja ai mai trăit aceste momente. Ei bine, este timpul să începi 2010 relaxată, și cu gânduri bune. Optimismul te salvează din orice situație.

Încearcă să faci lucruri neprevăzute. Nu respecta întocmai agenda pe care ți-o pregătești temeinic, de regulă. Dacă ți-ai propus o zi de shopping, strecoară și un film, ad-hoc, chiar dacă e la matineu, și nu ai companie. O abatere de la planuri îți va da o senzație ,,rebelă’’, despre care îți vei aminti cu plăcere, mai târziu.

În ianuarie propune-ți să vezi mai multe comedii și să citești numai cărți frivole, care să te bine dispună. Nu rata biografia lui Coco Chanel, apărută de curând la RAO, și câteva ,,erotic books’’ de la Editura 3, Colecția Eroscop.
Nu rata reducerile care încep în forță la jumătatea lui ianuarie, și păstrează un buget și pentru începutul lui februarie, când e finalul de sales și poți să-ți găsești câteva piese chic și atât de ieftine, încât le vei purta cu mai multă plăcere.
Schimbă ceva pe biroul de la job – o plantă nouă, un colaj ,,proaspăt’’ sau un tapet pe peretele din fața ta, o altă imagine pe desktopul computerului. Åži o cană de cafea nou-nouță.

Descoperă o cafenea sau un club nou în care să-ți petreci timpul liber cu iubitul sau cu prietenele. Încearcă să ieși din rutina anului trecut. E frumos să păstrezi ,,locurile voastre’’, dar alternează cu ceva nou, de fiecare dată.
Cumpără-ți un Porte Bonheur pe care să-l ai cu tine tot anul – un pandantiv, ceva care să-ți amintească, fără superstiții, că e cu tine de-a lungul unui nou an, timp de 12 luni.

Ocupă-te mai mult de tine, fără a deveni o egoistă nesuferită. Include la secțiunea ,,to do’s obligatorii’’ ședințele de masaj, tratament cosmetic, epilat, mani-pedi  și coafat. Nu sunt răsfățuri. Åži știi ce? Trece acolo și un SPA lunar, chit că îl faci acasă, cu iubitul, masându-vă reciproc sau transformând camera de baie într-un adevărat hammam cu aburi.
Râzi cât poți de des și de mult. Chiar și când ești tristă. Este un exercițiu foarte bun, și nu provoacă riduri, decât de expresie.
Ascultă muzică. Fii la curent cu tot ce e nou și fă-ți propria selecție.

În fiecare dimineață, când te trezești, gândește-te la ziua care abia începe ca la ceva nou. Depinde numai de tine să transformi aceste zile în ceva deosebit, astfel încât, la finalul anului care abia începe, să zici: wow, ce frumos a fost și ce bine va fi în continuare!


Comenteaza acest articol

Cum să începi bine noul an

by realitatea   2 min
0