Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să nu lași stresul să te doboare

Lecția nr. 1: Lasă pe mâine ce poți face azi. Da, ai auzit bine. Când simți că nu mai poți, ești la birou încă de la primele ore ale dimineții și ai de predat o prezentare urgentă, ia-ți poșeta (lași laptopul la birou, desigur) și fugi acasă, în pas de dans…a fost o metaforă…Fă o baie relaxantă și vizionează un film de fete, asezonat cu un Campari Orange cu umbreluță. Ai grijă să te duci la culcare în cel mai sexy combinezon din garderobă (chiar dacă nu ai un iubit și singurii care te pot admira sunt pisica, iguana și câinele din dotare sau maximum vecinul de vizavi, aflat la vârsta pubertății). Te vei trezi foarte fresh și, odată ajunsă înapoi la job o să vezi ce randament vei da!

Lecția nr. 2: Nu mai face planuri! De cele mai multe ori nu se întâmplă, și atunci dezamăgirea este mare. Dacă ai avut o săptămână grea și agasantă, nimic nu e mai cool decât să-ți suni gașca de fete și să mergeți la mare, peste weekend, doar pentru plajă, o bălăceală în mare și frappe-uri la terasă. Concediul acela de 7 zile, (pe care îl tot programezi în funcție de programul tău, al iubitului sau al mătușii de la Sovata, care trebuie să stea la tine cât își face programările la ședințele de botox ) este mult prea departe, iar tu ești mult prea obosită, nu-i așa?

Lecția nr. 3: Încearcă să ai, măcar o dată pe săptămână, activități spontane. De exemplu, o reprezentație de teatru la matineu, un coafat, o partidă de sex rapid cu iubitul sau un tratament cosmetic. Nu se întâmplă nimic timp de 2 ore, cât vei lipsi de la seviciu, mai ales că în zilele noastre, în România, programul de lucru de 8 ore a devenit o utopie. Nu sări peste pauza de prânz. Mâncatul în grabă, în fața calculatorului, te va îmbătrâni cu cel puțin 5 ani. Åži îngrașă teribil. (sper că te-am speriat puțin cu asta!)

Lecția nr. 4: Statuile se construiesc numai pentru personalități – scriitori, compozitori, regi și împărătese. Nimeni nu-ți va ridica statuie nici măcar dacă esti desemnată angajata anului 10 ani la rând! Nu zic să nu-ți faci treaba, dar totul se calculează cu măsură. În momentul în care simți că se apropie gândurile negre și undele stresului te bruiază, conștientizează acest lucru și pune stop. Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești, crede-mă, nu este o constatare frivolă de revistă glossy, ci o realitate. Pentru că cine a zis asta, a fost ca tine, stresată, cândva! Live your life! Fără stres!

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Raicu l-a părăsit pe Horia Tecău

Jurnalista violată, RESPINSĂ la master din cauza tragediei

Surprinde-ti iubitul cu un desert delicios – tarta cu citrice

realitatea

Angelina Jolie: “Mai am de făcut o operaţie”

Alege-ți șezlongul ideal și bucură-te din plin de vară

realitatea

Cum arata interpreta Pamelei din Dallas, la 63 de ani

Scrie un comentariu