Tabu
lifestyle

Cum să prinzi online un hoț de laptopuri

Cand un jurnalist ramane fara laptop si se hotaraste sa-l recupereze, exista sansa ca toata lumea sa invete cate ceva. Fie si putina cibernetica. Intr-o dimineata de sambata, in timpul dusului, am auzit un zgomot puternic, despre care am presupus ca se aude de la vecinii care s-au mutat recent deasupra mea, scrie Joshua Alston de la “Newsweek” intr-un material preluat in exclusivitate pentru Romania de MONEY EXPRESS.

Dar cand am iesit din dus si am mers in sufragerie, am vazut ca usa de la intrare era deschisa. Pe podea erau aschii din tocul usii, iar deasupra incuietorii se vedea urma talpii unei ghete. Apoi m-am uitat in jur. PlayStation-ul 3 si Wii-ul disparusera, ca si iPod-ul si laptopul. Apartamentul meu fusese spart. In afara sa-mi inregistreze plangerea si sa scrie un raport, politia nu a putut face mare lucru. In mod normal, acesta ar fi fost punctul in care as fi trecut prin diverse stadii de suferinta, mi-as fi inlocuit lucrurile furate si mi-as fi continuat viata.

Dar mi-am amintit ca aveam instalat pe laptopul furat un program de acces de la distanta numit LogMeIn. Acesta le permite utilizatorilor sa acceseze computerele de acasa din orice loc unde exista o conexiune la Internet. Poti chiar sa vezi si sa controlezi desktopul computerului indepartat, ca si cum ai sta in fata lui. Atunci cand laptopul imi apartinea, programul nu era mai mult decat o aplicatie draguta care imi facea viata putin mai usoara. Dar dupa ce mi l-a furat derbedeul ala, am devenit un ogar digital. Mai multe detalii cititi in ultimul numar din MONEY EXPRESS  : cum sa te feresti de hoti, cum sa-ti protejezi laptopul sau mobilul si cum sa ti le recuperezi. (Joshua Alston, Newsweek)

ARTICOLE SIMILARE

Noul director general al UTV, Horia Gălățeanu, are o misiune clară

realitatea

Ce calități apreciază femeile la bărbați?

Andreea Damian

Rihanna în oraș, fără Chris Brown

realitatea

Rihanna a intrat în cel mai exclusivist club din lumea muzicală

realitatea

EXTINS: bijuterie contemporană la Cărturești

realitatea

“O lună în Thailanda”, la Veneţia

Scrie un comentariu