Tabu
Image default
lifestyle

Cum să prinzi online un hoț de laptopuri

Cand un jurnalist ramane fara laptop si se hotaraste sa-l recupereze, exista sansa ca toata lumea sa invete cate ceva. Fie si putina cibernetica. Intr-o dimineata de sambata, in timpul dusului, am auzit un zgomot puternic, despre care am presupus ca se aude de la vecinii care s-au mutat recent deasupra mea, scrie Joshua Alston de la “Newsweek” intr-un material preluat in exclusivitate pentru Romania de MONEY EXPRESS.

Dar cand am iesit din dus si am mers in sufragerie, am vazut ca usa de la intrare era deschisa. Pe podea erau aschii din tocul usii, iar deasupra incuietorii se vedea urma talpii unei ghete. Apoi m-am uitat in jur. PlayStation-ul 3 si Wii-ul disparusera, ca si iPod-ul si laptopul. Apartamentul meu fusese spart. In afara sa-mi inregistreze plangerea si sa scrie un raport, politia nu a putut face mare lucru. In mod normal, acesta ar fi fost punctul in care as fi trecut prin diverse stadii de suferinta, mi-as fi inlocuit lucrurile furate si mi-as fi continuat viata.

Dar mi-am amintit ca aveam instalat pe laptopul furat un program de acces de la distanta numit LogMeIn. Acesta le permite utilizatorilor sa acceseze computerele de acasa din orice loc unde exista o conexiune la Internet. Poti chiar sa vezi si sa controlezi desktopul computerului indepartat, ca si cum ai sta in fata lui. Atunci cand laptopul imi apartinea, programul nu era mai mult decat o aplicatie draguta care imi facea viata putin mai usoara. Dar dupa ce mi l-a furat derbedeul ala, am devenit un ogar digital. Mai multe detalii cititi in ultimul numar din MONEY EXPRESS  : cum sa te feresti de hoti, cum sa-ti protejezi laptopul sau mobilul si cum sa ti le recuperezi. (Joshua Alston, Newsweek)

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine…

realitatea

Femeia Tabu: Elena Muntean

realitatea

Ti-o mai amintesti pe Narcisa Suciu? Uite ce fiica mare are!

Scandal la NUNTA: Nicoleta LUCIU nu si-a invitat tatal! Afla de ce!

40 IMAGINI de la NUNTA EBA la biserica si la Palatul Snagov / SURPRIZA – cu cine a venit Botezatu

realitatea

Sugestii de Craciun de la Philips

Scrie un comentariu