Tabu
LIFESTYLE

Cum să profiți de pe urma crizei economice

Nu este un material cu sfaturi de investiții sigure, pe care le poți citi în publicațiile de specialitate. Am adunat pentru tine câteva exemple inspirate din viata mea și a prietenilor mei, pe care criza nu ne-a făcut mai fericiți, dar ne-a ajutat să redescoperim o viață surprinzător de chic.

Bonus: ce am auzit că au făcut alte fete de când a aterizat criza și la noi.

Pentru că 2010 se anunță ca partea a doua a unui film, și chiar și Sex & The City 2 îi acordă atenție (vom vedea în iunie despre ce este vorba), voi înșira câteva sugestii pentru următoarele luni. Pentru ca tu să ai o viață senina și să te bucuri din plin de un an pe care astrologii l-au descris ca ,,best of’’.

Dacă ești angajată într-o companie și te gândeai să pleci în altă parte.

Amână plecarea, mai ales dacă nu ai motive serioase să pleci. Sau fă acest pas doar dacă primești o ofertă de nerefuzat.
Dacă nu lucrezi momentan și nici nu sunt șanse prea mari. Înscrie-te la un master sau fă un curs util care îți poate aduce bani în viitor: yoga, cosmetică, coafură, croitorie.

Dacă ai un business în real estate și momentan ai cam înghețat activitatea – pentru că este unul dintre cele mai afectate domenii – sau orice alt business afectat de criză, profită și ,,îmbogățește-te’’ cu o binemeritată vacanță. Un ,,sabatical’’ în toată regula. Dacă nu dispui de bani pentru a călători din plin mergi la cursuri : pictură, foto, limbi străine, istoria artei. Criza nu va ține o veșnicie și atunci când piața își va reveni te vei reîntoarce în forță, odihnită și plină de idei.
Dacă dispui de o sumă mare de bani și vrei să ,,scapi’’ de ea investește în artă. Se pare că este ,,iapa câștigătoare’’ în aceste vremuri.

Încearcă să ții o evidență a cheltuielilor zilnice și să tai puțin din ,,guilty pleasures’’ astfel încât să nu suferi și să nu-ți aducă frustrări:
Profită de proviziile de cărți din bibliotecă și atunci când le termini, împrumută de la prieteni și de la biblioteca din orașul în care locuiești.
Dacă ieșeai aproape zilnic în oraș, optează pentru o singură zi de clubbing, în weekend, o să vezi că te vei distra mai bine.
Poți merge la film și la un cinematograf ,,old fashioned’’ în locul sălilor de mall. Sau poți închiria filme și să le vizionezi la tine acasă, alături de un grup compact și simpatic de prieteni.
Pentru shoppingul de haine și accesorii ai târgurile vintage și magazinele second hand. Åži reducerile de sezon, care sunt în plin în această perioadă. Din noile colecții cumpără-ți un obiect sau două, care îți plac cel mai mult și ești sigură că nu le vei mai găsi la sales.
Nu renunța la răsfățurile obligatorii. Dacă te vopsești de regulă la coafor nu pot să te sfătuiesc să chemi o prietenă acasă și să te vopsească. Poate deveni mai costisitor. Asta doar dacă nu ai o tunsoare a la Demi Moore în G.I. Jane. Cât despre mani/pedi, nici nu intră în discuție, sunt trecute la capitolul obligatorii.
Profită de această perioadă și citește mai mult, vizitează muzee, plimbă-te, mergi la sala de fitness, întâlnește-te cu prietenii. Vor suplimenta călătoriile și poate fi chiar mai plăcut.
A, și dacă nu ești încă mămică, se pare că e o bună perioadă de făcut copii, așa că, dacă ai un partener pe măsură, pregătiți-vă să deveniți părinți. Cine zicea că e groaznică criza asta?

ARTICOLE SIMILARE

Cabral: «Cât de praf rezultă că sunt femeile din România»!

Cum arata fiica “secreta” a lui Miron Cozma!

DR. RADU ZAMFIR in stare de soc!

Alimente rafinate si scumpe

realitatea

Si blondele din showbiz-ul nostru au celulita!

Elena Udrea, aparitie spectaculoasa la botezul nepoatei presedintelui!

Scrie un comentariu