Tabu
LIFESTYLE

Cum să reziști la job

Aud tot mai multă lume în jurul meu plângându-se de job-urile pe care le au. Nu că nu le-ar plăcea ceea ce fac, dar nu suportă anumiți șefi, colegi sau clienți cu care trebuie să relaționeze. Cred că fiecare dintre noi are momente în care își imaginează ziua în care își va da demisia din cauza lui X sau lui Y, iar de cele mai multe ori acționăm impulsiv, fără a ne mai gândi la altceva, de exemplu : ce fac a doua zi ?

Ei bine, dacă treci prin aceste stări în momentul de față, e bine să te gîndești că ai foaaarte multe motive să rămâi acolo unde ești, pentru că :

Orice job nou ți-ai găsi, vei lucra tot cu oameni, asta în cazul în care te duci să îngrijești de animalele de la Zoo, ceea nu ar fi rău, ca experiență, pentru că de multe ori s-au dovedit a fi mult mai cool decât bipezii, unde mai pui că și crocodilii pot să zâmbească, uneori, mai ales atunci când sunt ghiftuiți.
E criză, și se pare că va mai dura ceva vreme până când situația economică își va reveni, sau măcar va rămâne tot aici, dar nu va fi mai rău.
Nu trebuie să te iei prea mult în serios. Te-a nedreptățit boss-ul ? Te-a enervat tare o colegă ? Gândește-te la ceva frumos. După orele de program premiază-te, cumpără-ți o rochie frumoasă, o să-ți treacă supărarea. A, și încearcă să lucrezi de acasă vreo două zile, te vei destinde foarte mult. Ajută.

Nu aduna prea multe frustrări, pentru că produc riduri. Nu-ți dorești să arăți mai bătrână cu 10 ani din cauza locului de muncă.
Ai voie să-ți dai demisia doar dacă ți se întâmplă ceva foarte grav la serviciu,  dacă te plictisește ceea ce faci, în cazul în care câștigi mulți bani la loto sau te trezești cu o moștenire fabuloasă. Sunt patru motive foarte bune ca să începi altceva sau, în ultimele două situații, să nu mai faci nimic toată viața, în afară de acte de caritate și un trai în lux de bun simț și rafinat.

La sfârșitul zilei, este doar un job, și pe lângă el există o mulțime de alte lucruri frumoase în viața ta : prietenii, familia, iubitul, câinele sau pisica, orele de shopping sau de fitness, călătoriile tale. În curând vine și vacanța de iarnă, și un nou an. Relaxează-te și gândește pozitiv, chiar dacă pare greu la început.
Succes !

ARTICOLE SIMILARE

ALEXANDRA STAN: Adevarul despre Marcel Prodan

Cinci alimente pe care o femeie n-ar trebui să le mănânce

realitatea

Regim cu 1400 de calorii

Scrie un comentariu