Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să te iubești pe tine-¦ O lecție de egoism științific. Partea 1

Recunosc că mi s-a întâmplat târziu, acum vreo 3 luni, într-o frumoasă zi cu soare de noiembrie. M-am trezit, m-am uitat în oglinda de la baie și…m-am îndrăgostit de mine! Åžtiu, s-au scris tratate despre mitul lui Narcis, a fost și un film despre o tipă care s-a hotărât să se căsătorească cu…ea însăși. Eu doar m-am uitat în oglindă și am realizat că mă iubesc, pentru că merit! Dacă vrei să știi cum am ajuns la această concluzie poți să citești în continuare. Este cât se poate de simplu. Să te simți bine în pielea ta, e o senzație extraordinară. Nu e vorba de reguli aici, ci doar de câteva ritualuri de bun simț pe care, dacă le practici, vei deveni o adevărată zeiță a stării de bine perpetue.

1. Îngrijește-te mai mult. Uită de dușul și machiajul în grabă, de dimineață. Încearcă să le acorzi 10 minute în plus. …O să vezi cum te vei simți după ce-ai terminat, îmbrăcată încă în halat, bându-ți cafeaua cu lapte și savurând un bol cu cereale. Citește ziarele și musai o revistă de bârfe și dansează pe o melodie de-a Madonnei din perioada ei ’80. Åžtiu că e ,,ecologically correct’’ să faci dușuri rapide (ca să economisești apă), dar măcar o dată pe lună răsfață-te în cada cu săruri și spumă cu aromă de vanilie și cremă de zahăr ars. Hidratează-te, dă-ți cu multă cremă după fiecare duș, și nu uita să te uiți cât mai des în oglindă!
Fă-ți drum la cosmetica cel puțin o dată pe săptămână – o dată epilat, altă dată mani/pedi; un tratament cosmetic; un masaj cu creme La Prairie…Dacă ai buget de austeritate, există soluția îngrijirii de acasă, care, de multe ori poate fi mult mai plăcută…tratamentele naturiste sunt foarte eficiente și mai nou, sunt foarte hype…
Mergi la coafor o dată pe săptămână. Eu mă iubesc mult după ce am părul întins cu placa. Åži chiar dacă, să zicem, tot din motive de buget nu-ți vezi prea des hair stylistul, poți aranja o sesiune de vopsit/coafat cu prietenele acasă la tine, poate ieși o petrecere pe cinste!
Yoga…da, odată ajunsă pe val, acolo a rămas! Dacă nu-ți place să transpiri la sală, atunci practică acest ,,sport filozofic’’ și vei deveni o adevărată Shiva Diva. Dacă îți place să mergi la saună, încearcă o dată și Hamamul. E mult mai sexy. În România e mai greu să găsești un hamam, dar am auzit că centrul de wellness Larkoti din București are așa ceva, merită încercat.  Încearcă să nu ieși din casă nemachiată, nici măcar atunci când mergi la plimbare cu câinele din dotare. Poți face rabat doar dacă ești gripată sau dacă știi că stai în casă și nu vine nimeni în vizită, nici măcar poștașul, și atunci dă-ți măcar cu puțin blush… Åžtiu că o să spui că n-ai timp să faci tot ce am înșirat mai sus, dar încearcă o ,,cură’’ de îngrijire ,,exagerată’’ măcar timp de o lună…de 3-4 ori pe an. O să te iubești cu 25% mai mult.

 2. Învață să spui NU. De regulă, oamenii care nu știu să spună NU sunt foarte plăcuți în societate, și apreciați. Sunt ,,the nice guys’’. Dacă ești în acest grup minoritar, e bine să știi că drăgălășenia și amabilitatea ta pot fi luate de multe ori drept prefăcătorie sau, mai mult, prostie : ,,E o fată bună…”; ,,e o fraieră, nu se supără dacă…’’; ,,o sa înțeleagă dacă…’’. Crede-mă, am fost în gașca fetelor care au uitat să-l spună pe NU…Prima dată e mai greu să refuzi, apoi o să-nceapă să-ti placă, crede-mă. Åži atunci…

3. Respectă-te! E vorba aia…dacă te respecți pe tine, îi vei respecta și pe cei din jurul tău. Nu face compromisuri, nimeni nu merită asta! Da, poate ai mai citit asta în 15 cărți despre căpătarea încrederii în sine, ți-au spus-o părinții tăi încă de când erai în grupa mare de la grădiniță…și ar fi bine să scrii asta cu majuscule pe un post-it și să-l ai în fața ochilor, lipit de dulapul cu haine. Hm…și cred că te vei iubi cu încă 15%.

 4. Hainele lălâi sunt passé! Poartă pantofi cu tocuri înaaalte. Nu e comod, dar picioarele tale vor arăta wow! Åži dacă vrei să te iubești mult, mult…îmbracă-te în rochii și fuste a la Catherine Deneuve în Belle de jour. E un personaj foarte la modă, mai nou, dacă răsfoiești Vogue-urile din ultimele luni și Vanity Fair, ediția de decembrie, în care Kate Winslet a fost transformată în Belle…Deneuve. Nimic nu e mai chic decât un look de amantă made in France. Åži o să te iubești cu 50% mai mult. Ah, și poartă lenjerie sexy, nu numai la ocazii speciale, în fiecare zi… I.D. Sarrieri, la Perla au pregătit niște colecții superbe pentru primăvara asta…la fel și Jolidon și Triumph. Iar dacă vrei ceva mai kinkypornchic, poți face shopping online, de la Agent Provocateur,  sau Coco de Mer (brand înființat de fiica fondatoarei The Body Shop, Anita Roddick).

5. Învață ceva nou, de fiecare dată. Poți să-ți iei un an sabatic sau un curs de vară sau să mergi la cursuri de pictură sau de olărit. Eu am încercat pictura și, deși colajele sunt preferatele mele și e singurul lucru cu care am rămas, m-am simțit excelent. Åži am mai învățat o mulțime despre istoria artei și multe detalii tehnice, și să știi că te ajută mult…chiar și să faci impresie, când nu te aștepți! Pentru pictură îți recomand Agora Studio,  iar pentru olărit, nou deschis, Fiorarte (am înțeles că au și cursuri de gătit, dacă îți place acest subiect…)

6. Fii calmă și zâmbitoare tot timpul. Ai rămas în pană cu mașina? Ai avut o zi mai proastă la job? Gândește-te că totul se rezolvă, într-un fel sau altul. Fii zen! Åži astfel ridurile vor veni la tine în vizită cu 20 ani mai târziu decât ar trebui!

7. Dacă vezi pantofii vieții tale sau rochia fără de care ai avea insomnii, nu mai sta pe gânduri și cumpără-le! Nu te gândi că nu e cazul să faci cheltuieli pentru că…ai rată la casă/mașină/ săracul iubit/soț muncește din greu pentru voi doi și tu cheltui… Tu ești pe primul loc, și dacă ție ti-e bine în acel moment, să nu-ți pară rău, gândește-te la tine, nimeni nu o va face, da, nici măcar iubitul, crede-mă…mai mult, oricărui bărbat normal îi place ca iubita lui să arate bine, și atunci când e îmbrăcată! În speranța că te vei iubi un pic mai mult după și dacă ai citit ce am scris mai sus, să ai un februarie splendid! Mă duc să-mi refac machiajul. Pe curând! Cu capitolul 2….

ARTICOLE SIMILARE

Cum a ajuns „Mica sirenă” să promoveze masculinitatea toxică

Andreea Damian

Salman Khan, in Romania, impreuna cu fosta iubita

Celebritati nascute pe 15 aprilie!

realitatea

Ce înseamnă „generația avocado pe pâine” din care probabil faci parte

Andreea Damian

Mărturisirile unei însoțitoare de bord pe un private jet

Andreea Damian

KIM KARDASHIAN va avea o fetita!

1 comentariu

soia 13 March 2012 at 22:34

Cred ca ai mare dreptate si te apreciez mult datorita faptului ca ai spus cu adevarat tot ceea ce simt femeile.Mereu imi spuneam in gand ca nu m-ai am timp sa fac anumite lucruri si eram tot m-ai stresata ,dar sunt sigura ca sfaturile tale sunt de mare folos .Toate doamnele ar trebui sa se odihneasca asa cum ar trebui,iar tu ai spus chiar bine aceste lucruri.Noi muncim foarte mult si nu suntem apreciate dupa adevarata valoare,chiar trebuie sa ne m-ai eliberam de tote problemele de zi cu zi si sa facem o bine meritata pauza.

Răspunde

Scrie un comentariu