Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să te pregătești pentru sezonul toamnă/iarnă

Te așteaptă 6 luni de frig și multe zile mohorâte, dar nu te stresa, pentru că au și ele charmul lor. Iar tu ai atâtea lucruri de făcut !

1.    schimbarea garderobei. Poți să o faci gradat. În septembrie mai sunt multe zile cu soare și temperaturi de iunie pe la ora prânzului. Poartă shortul, flip-flopșii și Tshirturile, măcar atunci când stai în casă, o să-ți dea o stare de bine. Poți să combini rochii și fuste lejere, de vară, cu pulovere groase și cizme, e foarte chic. Recunoaște că-ți era puțin dor de accesoriile groase, gen fulare și mănuși, ca să nu mai zic de trench ! Fă o selecție a lucrurilor preferate atunci când le așezi în sertarele și etajerele care-ți sunt la îndemână. Åži apoi, nimic nu e mai plăcut decât să descoperi o bluză sau o jachetă pe care uitasei că le ai!
 
2.    nu uita de reducerile primăvară/vară ! În septembrie sunt sales-uri incredibile și poți să găsești o mulțime de haine de primăvară pe care le poți purta liniștită și în toamna asta (gen pulovere și cămăși)

3.    FĂ o incursiune în garderoba mamei tale, în căutarea unui sacou cu umeri Grace Jones like și rochii de seară cu spatele gol și foarte crăpate într-o parte, sunt foarte IN acum !

4.    Mergi la piață și umple-ți coșul cu fructe de sezon – struguri, mere și prune, gutui și pere. Åži multe flori, cârciumăresele au niște culori ravisante ! Apoi organizează o sesiune de gătit cu prietenii, acasă la tine. E foarte chic să faceți dulceață și compot și apoi să le dai pentru acasă câte un borcan, pe care să îl personalizezi cu numele fiecăruia dintre ei.

5.    Dacă ești într-o relație, surprinde-l pe iubitul tău cu un weekend la mare sau la munte. Optez pentru mare, e mult mai sexy să te plimbi pe o plajă pustie, iar dacă sunt valuri și bate vântul aveți deja un film 

6.    Dotează-te cu jocuri de societate – Monopoly, Rumy sau Scrabble. Numai pentru serile foarte friguroase și cu ceață, când aduni gașca și faceți campionate, asezonate cu cocktailuri și muzică bună.

7.    Cumpără-ți ceva foarte scump. Doar un item ! O rochie, sau o pereche de cizme din noul sezon. O să te simți minunat !

8.    Mergi la teatru și la film, măcar o dată pe săptămână. Nu rata premierele cinematografice românești ale toamnei, ,,Amintiri din Epoca de Aur’’ e primul film pe listă, și vor urma altele.

9.    Înscrie-te la un curs – de limbi străine, gătit sau pictură/fotografie

10.    Atunci când lucrezi pentru birou de acasă, ai grijă să ai multă lumină în jur – să stai lângă geam, cu perdelele trase, să ai o veioză ,,inspirantă’’ lângă tine. Lumina îți face bine, mai ales în lunile de iarnă, când se întunecă deja de la 5 după amiaza. Încearcă să porți culori vii, evită negrul, sau măcar accesorizează la o ținută sobră ceva foarte ,,optimist’’ – o eșarfă, broșă, mărgele sau ciorapi groși.

11.    Fă-ți provizii de cărți. Ca să-ți  amintești cu plăcere peste ani, notează pe prima pagină a cărții data și ziua în care ai cumpărat-o. E practic o legătură care se face între tine și cartea respectivă.

12.    Fă-ți un aranjament cu frunze uscate și castane, culese din parc (ai grijă, nu le alege pe cele cu urme de pipi de cățel, sunt ușor de detectat)

13.    Nu e eco, știu, dar nimic nu e mai plăcut decât o baie cu săruri aromate, mai ales într-o seară ploioasă. Åži dacă tot consumi atâta apă, profită de moment și stai cât mai mult în cadă, cu sticla de șampanie lângă tine și o carte polițistă – Agatha Christie rules, iar la finalul lui septembrie Editura Trei publică ultima parte a trilogiei Millenium a suedezului Stieg Larsson, pe care nu trebuie să o ratezi sub nicio formă.

14.   Nu uita ochelarii de soare, care îți dau o stare de vacanță continuă.

S-ar putea să-ti placă atât de mult activitățile de mai sus, încât atunci când va fi din nou primăvară, să-ți fie dor de septembrie !

ARTICOLE SIMILARE

Masca de ardei iute pentru regenerarea parului (reteta)

Meniul preferat și de români care dispare de la fast-food, din cauza schimbărilor climatice

Andreea Damian

Jurnalul unei insotitoare de bord: New York – orasul fiecaruia dintre noi

realitatea

Întră în spiritul sărbătorilor de iarnă cu o manichiură tematică!

Cabral a dezvaluit pe propriul blog ca a divortat acum trei luni

Be Beautiful! indiferent de numarul kilogramelor

Scrie un comentariu