Home > Lifestyle > Cum să te vindeci de shopaholism

Cum să te vindeci de shopaholism

Nu criza este neapărat motivul pentru care ar fi cazul să îți vindeci adicția de shopping. Deși multe dintre noi se simt cumva constrânse să își reducă mult din bugetul de shopping și să devină adevărate recesioniste. Până la urmă, spune sincer, ai purtat chiar toate hainele din șifonier? Nu ți s-a întâmplat să îți cumperi ceva și apoi să uiți că ai ținuta respectivă?

Există persoane care nu rezistă dacă nu își cumpără ceva, zilnic. Haine, pantofi, cosmetice, accesorii. Au acea nevoie de a cumpăra, fără să gândească logic în momentul respectiv. E cool să spui că ești shopaholică, dar și shoppingul trebuie făcut cu un chic anume, altfel se poate transforma într-o maladie de care te vindeci mai greu.

Așa că, dacă vrei să cheltui puțin și să fii fericită în același timp, iată câteva soluții destul de ușor de urmat:
1.    Nu ține mulți bani în portofel. Åži păstrează doar cardul pe care știi că nu ai o sumă foarte mare.

2.    Încearcă să-ți fixezi un buget de cheltuieli săptămânale. Împarte-le în ,,cheltuieli obligatorii’’ și ,,răsfăț’’. Încearcă să te încadrezi în aceste calcule.

3.    Dacă obișnuiești să faci shopping zilnic, încearcă pentru început să te limitezi la o singură zi pe săptămână. Ia cu tine o prietenă, ca să ,,te păzească’’ în caz că recidivezi în fața unei perechi de pantofi din noua colecție Mango/Zara/Lanvin/YSL.

4.    Profită de reducerile finale și fixează-ți un buget. Pe care să nu-l depășești. O să fii mirată să vezi ce minuni poți să găsești, la prețuri mici, din colecțiile sezonului trecut.

5.    Înainte de a pleca la shopping fă-ți ordine în dulapuri și notează-ți ce ai nevoie musai. În cazul în care găsești un pulover superb, redus, dar nici foarte ieftin, gândește-te că îl poți găsi și în magazinele Mini Prix sau în second hand-uri. Încearcă să cheltui banii pe piese cu adevărat speciale. Pe cele banale le poți găsi și în alte locuri, la prețuri infime.

6.    Încearcă să nu ieși din casă în ziua de salariu. Nimic nu e mai plăcut decât să știi că ai bani pe card. Euforia este atât de dulce, încât ai vrea să ieși cu fetele la dejun, să-ți cumperi ceva nou, să te bucuri de zgomotul plăcut pe care îl produce ,,călcarea’’ cardului, la casă. Ei bine, ca să nu te simți frustrată, poți să cumperi o sticlă de vin roșu și să pregătești niște paste, să-ți inviți prietenii la cină și maximum, maximum, să-ți cumperi un cd cu muzică sau o carte bună. Åži ca bonus poți face o vizită la second hand-ul preferat sau la un târg vintage (la Scena sunt târguri vintage la fiecare două săptămâni, duminica; mai sunt cele de la The Ark + bi anualele din Cafepedia și Gaia).

7.    Trebuie să găsești acel balans, astfel încât să nu te simți frustrată. Răsfață-te pornind de la celebrul ,,less is more’’. O fashionista adevărată poate face față oricărei situații.
Shopping cu măsură plăcut!

Articole asemanatoare
Un câine super deștept își cumpără fursecuri cu o nouă formă de bani – frunzele
cumpărături
Cum influențează decepțiile în dragoste comportamentul de cumpărare
Elle Macpherson
Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani
Ponturi inedite care te vor ajuta sa nu-ti dai toti banii pe haine

Comenteaza acest articol

Cum să te vindeci de shopaholism

by realitatea   2 min
0