Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să îți păstrezi independența

Åžtiu că vine Valentine’s Day și ar fi trebuit să scriu un material pe această temă, dar știi ce ai de făcut cu această ocazie, și de Dragobete,  de 1 martie, și de 8 martie și de celelalte multe sărbători mai mult sau mai puțin de îndrăgosteală. Nu scriu cu patos feminist, pentru că nu fac parte din această ,,gașcă’’, doar îți reamintesc că independența este poate unul dintre cele mai de preț drepturi ale tale, pe care trebuie să o păstrezi și să o respecți, indiferent de situație – relație sau job.

1.    Încearcă să nu depinzi de nimeni, niciodată. În primul rând din punct de vedere financiar. Vine o vârstă când nu mai trebuie să le ceri bani părinților tăi. În ceea ce privește relația de cuplu, da, ,,Stepford wife model’’ va exista întotdeauna, dar trebuie să știi că lucrurile se pot schimba, independent de voința ta iar tu va trebui să fii pregătită să trăiești prin forțele proprii. Gândește-te că te duci la un job ca la shopping sau la sala de sport, ca să nu-ți  ieși din mână. Nimic nu e mai plăcut decât să știi că ai banii câștigați de tine, fără ca să dai socoteală cuiva pe ce îi cheltui.

2.    Încearcă sa nu depinzi de nimeni nici la job. E bine să te bazezi pe un coleg atunci când ai de lucrat în echipă, la un proiect. Nu e bine să fii obsedată de control, dar în același timp nu te lăsa cu totul în baza altora.

3.    Revenind la viața de cuplu, în afară de activitățile pe care le aveți împreună – cine în doi, vacanțe, mers la teatru, film, cățărări pe munte sau skuba la Mediterana, e bine să ai activitățile tale – cu prietenele, un curs… A fi o gheișă în cuplu e foarte chic, dar trebuiă să îți cultivi și relațiile cu prietenii și să-ți fructifici hobby-urile. Întotdeauna trebuie găsit un balans. Åži totul trebuie să fie cât mai natural.

4.    Nu lăsa pe nimeni să decidă în locul tău – dacă să stai acasă cu copilul după ce ai născut, dacă să-ți cumperi pantofii clasici negri în locul celor animal print; dacă să-ți cumperi rochia aceea pe care ți-ai dorit-o atât de mult, sau dacă să-ți comanzi supă în loc de biftec tartar. În general dacă ai o dilemă referitoare la un issue important – cum ar fi mutarea într-o nouă casă sau schimbarea job-ului te poți sfătui cu iubitul, soțul, părinții, prietenii, dar niciodată nu lăsa pe nimeni să decidă pentru tine.
Independența se reflectă în tot ceea ce faci. A fi liberă să faci ce dorești și cum dorești îți va da o stare de bine, chiar și în momentele mai puțin ușoare din viața ta.

Live your life and enjoy every moment!

ARTICOLE SIMILARE

Razboi intre Oana Roman si Catalin Maruta! Ea il acuza de furt, el o acuza de ipocrizie!

Top 10 oameni iritanţi pe Facebook

Columbia festivă ⎪ Taxiul de Crăciun

Ciocîrlan

Cum arată reședința de 4 mil. $ unde Prințul Harry va locui cu viitoarea soție

Andreea Damian

Ora de vară 2022. Când se dau ceasurile înainte cu o oră

Andreea Damian

Cristina Ţopescu a fost bătută de Ştefan Bănică pe plajă!

Scrie un comentariu