Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să trăiești ca o divă autentică

Dive… Rita Hayworth, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Bette Davis, Kim Novak, Catherine Deneuve, Sophia Loren, Maria Callas, Jackie Kennedy Onassis, Brigitte Bardot …clipul Vogue al Madonnei, Cool al lui Gwen Stefani, Kirsten Dunst in Marie Antoinette …și celelalte zeci de dive minunate care mi-au fascinat copilăria, adolescența și prezentul, evident!

Te-ai gândit vreodată cum te poți transforma într-o DIVĂ? Trebuie să ai asta în sânge, zic unii. Alții sunt de părere că este o artă care se învață în timp. Dar până la urmă, chiar, cum ar arăta, să zicem, o săptămână din viața ta de divă supremă?

Dimineața unei dive

Să te trezești târziu; în așternuturi albe, cu monogramă. Să îți faci toaleta într-o oră cel puțin și să-ți mai ia o oră aplicarea machiajului. Pentru că o DIVĂ nu iese niciodată nemachiată din casă, nici măcar până la piața din colț! Să îți bei cafeaua cu lapte cu un croissant cu unt și dulceață de vișine home made, răsfoind jurnale de modă.

Să îți alegi cea mai retro ținută – asta include și o pălărie – Anul trecut am mers la birou cu metroul, având pe cap un accesoriu H&M cu voaletă. M-am simțit foarte bine, chiar dacă vecinii de compartiment se uitau la mine cam ciudat.

OK. Să zicem că e luni; sau marți…Åži în loc să ajungi la birou la ora 9 se face 12 și abia ieși pe ușă. Nu trebuie să te simți vinovată. O divă își cere scuze doar dacă uită să-și hrănească pisicile și câinii (pentru că e musai să ai așa ceva, dacă nu, măcar un ponei care doarme pe canapeaua din sufragerie).

La serviciu îti imaginezi că ceea ce faci este foarte special, fie el un proiect de PR, un deal de vânzări, o dizertație despre viața secretă a Marthei Bibescu sau o lucrare științifică despre conviețuirea furnicii bucureștene cu greierele de Constanța. Nu uita că din când în când trebuie să-ți retușezi machiajul…și să fii zâmbitoare cu toată lumea, ca și când te-ar urmări 100 de blitzuri paparazzi.

Diva la petreceri și la operă

Socializarea este foarte importantă. Åži sunt atât de multe evenimente, mai ales toamna! Primești multe invitații și trebuie să le onorezi. Musai treci pe acasă, ca să te schimbi. Nu fii tristă dacă, odată ajunsă acolo, constați că ești singura îmbrăcată în ținută de cocktail (conform dresscode-ului), iar celelalte participante la sindrofie sunt în jeans și pantofi-sport.

O divă veritabilă respectă protocolul, de fiecare dată! Dacă mergi la operă, o rochie lungă și monoclul sunt cele mai importante. În caz că este foarte frig afară, vino cu sandalele în geantă și schimbă-te la garderobă. La Opera din Viena, acum câțiva ani, într-o iarnă, pe minus 10 grade, toate doamnele au venit cu pantofii în săculeți chic și s-au schimbat acolo. A fost o priveliște minunată, m-am simțit ca la ,,Congresul Divelor’’!

Dacă decizi să porți și o haină de blană, alege una artificială! Nu o faci pentru Vier Pfoten sau PETA sau ca să urmezi exemplul vedetelor de la Hollywood! În zilele noastre există atâtea blănuri artificiale care arată impecabil. Åži gândește-te că 200 de chincile, 20 de vulpi și 50 de iepurași guturali îți vor mulțumi și vor compune un jingle de ziua ta!

Cum se pregătește o Divă pentru weekend

Joia este cea mai importantă zi. Åži o Divă începe să-și facă programul de sfârșit de săptămână…coafor, manichiură, invitații la o serată cu prietenii, acasă la tine (pe care le scrii de mână și le trimiți prin poșta rapidă); provizii de fructe și brânzeturi proaspete și o rochie, neapărat vintage!

Vineri trebuie să îți închei ziua la birou cu un party instant, inventat de tine – ,,Cum să supraviețuiești crizei finanicare mondiale cu un pahar de Don Perignon’’….și neapărat să cumperi mici atenții pentru cei dragi.

Sâmbătă e ziua de plimbare și de mers la muzee. Nu uita umbrela și musai botinele cu toc! Îmbracă o rochie cu mâneci bufante și alege cei mai Jackie Onassis ochelari de soare! Seara îți întâmpini prietenii în rochia cu trenă, iar ariile Marianei Nicolesco se aud în fundalul semi dramatic. Ulterior, pentru chill, ai voie să schimbi CD-ul și să ascultați Pink Martini, dar asta numai după ce ați vizionat ,,Un American la Paris’’ sau ,,Cântând în ploaie’’.

Diva trebuie să fie în centrul atenției și să susțină orice fel de conversație. Spontaneitatea ei își va spune cuvântul pe la 11 noaptea, când îi vine ideea să meargă la dans în…Sinaia! Prin urmare, toată lumea urcă în mașini iar noaptea se termină cu o coborîre pe schiuri (DIVA rămâne în rochia cu trenă)…din Poiană și mic – dejunul la Chambers’n Charm, în Brașov.

Odată ajunsă acasă, Diva face o baie fierbinte, cu multă spumă, pregătește scrisori de mulțumire prietenilor (pe care le va trimite tot prin poștă, a doua zi) și își pregătește agenda pentru săptămâna care începe în curând.

Adoarme în cămașa ei de noapte albă, brodată cu trandafiri de culoarea untului, în așternuturile care miros a vanilie și miere, și de regulă visează frumos… Å¢i-ar fi greu să trăiești așa? Nu ai rezista nici măcar o zi? Asta nu înseamnă că nu ești o DIVĂ!

6 sfaturi (pe care le poate urma oricine) pentru a te simți specială:

• poartă doar rochii sau fuste, cu cămăși pastelate. Încearcă să uiți de pantaloni, măcar o săptămână. Poate doar dacă seamănă cu cei purtați de Marlene Dietrich în ,,Îngerul albastru’’.

• Mergi cât mai mult pe jos și încearcă să intri și într-un parc, să te așezi pe o bancă și să citești o carte.

• Mergi să vezi un film la cinematecă sau într-un cinematograf vechi. Studio de pe Magheru sau Elvira Popesco sunt perfecte.

• Cumpără-ți ceva vechi dintr-unul dintre magazinele de pe Lipscani, dintr-un second hand sau de pe site-urile vintage din România. Încearcă și obiecte vechi, pe etajeracudantela.blogspot.com, mai ales zaharnițe sau farfurioare Rosenthal.

• Organizează o serată cu prietenii și jucați scrabble sau remy, acompaniați de muzica Ninei Simone și un punch de vin fiert cu mere și scorțișoară.

• Programează o zi la coafor cu mama, bunica și mătușile și achită toată distracția. D

Dedic acest material lui Pink Diva și tuturor celor care au avut timp și răbdare să-l citească până la capăt…cu o pălărie cu voaletă pe cap…

ARTICOLE SIMILARE

Drama unei vedete din Romania care a pierdut lupta cu kilogramele

realitatea

MIHAELA RADULESCU despre lacrimile lui DANI OTIL

Amanta lui Elan Schwarzenberg a ajuns la DNA. Vezi pentru ce este anchetata!

Blogul secret al lui Meghan Markle scoate la iveală dezvăluiri incendiare

Andreea Damian

Oamenii transmit că sunt fericiți prin 17 expresii faciale diferite

Andreea Damian

Cum arata femeia cu care trebuia sa se insoare Andi Moisescu !

1 comentariu

Scrie un comentariu