Home > Lifestyle > Cum să vă creșteți singuri inteligența

Cum să vă creșteți singuri inteligența

Specialiștii din toată lumea susțin de ceva vreme că somnul de după-amiază are un efect pozitiv extrem de mare asupra creierului, activității cerebrale și memoriei. Un studiu recent arată faptul că o oră de somn la amiază sporește radical capacitatea intelectuală și abilitatea de a duce la bun sfârșit orice sarcină.

Mâncarea bogată în magneziu
mărește inteligența și îmbunătățește memoria. Așa că tot ceea ce trebuie să faceți în acest sens este să consumați brocoli sau spanac, indiferent de ce vârstă aveți. Studiile mondiale arată că jumătate din populația țărilor civilizate are deficit de magneziu.

Statul la soare este extrem de benefic pentru inteligență și asta doar pentru că ajută la eliberarea și asimilarea de vitamina D de către organism. Legătura dintre vitamina D și inteligență nu a fost explicată deocamdată, dar ce mai contează atâta vreme cât bronzul funcționează.

Cositul ierbii
, dacă vă vine să credeți, este un adevărat afrodisiac intelectual. Cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că iarba proaspăt tăiată degajă o substanță care reduce stresul, face oamenii mai fericiți și ajută creierul să nu-și piardă din forță odată cu trecerea anilor. În acest sens ei au lansat un parfum numit "apă de iarbă".

Ciocolata neagră și sexul
sunt doi factori importanți în procesul de îmbunătățire a capacității intelectuale. Ipoteza a apărut pentru prima oară în cartea lui Simon Wootton și Terry Horne, iar aceștia susțin că inteligență nu ține de genetică, ci de stilul de viață. Ei mai spun că și carnea rece mărește inteligența.

Lecțiile de muzică îi fac pe copii mai inteligenți. Un studiu efectuat în urmă cu câțiva ani a arătat că în cazul copiilor care studiază un instrument sau fac ore de canto, creierul se dezvoltă mai repede. Copiii respectivi au obținut rezultate mult mai bune la testele de memorie, care e strâns legată de elocvență, memoria verbală, coerență, matematică și IQ.

Mamele își pot face copiii mai inteligenți. Tot ceea ce trebuie să facă e să vorbească cu ei. Cuvintele noi și vocabularul duc la dezvoltarea inteligenței și a creierului chiar dinainte ca cei mici să înceapă să vorbească.

Tetrisul, celebrul joc pe calculator, chiar dacă nu este la fel de sofisticat ca jocurile apărute în ultima decadă, este un exercițiu sigur pentru creșterea cantității de materie cenușie și a calității gândirii.

Articole asemanatoare
roboții pentru sex
Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei
sex
Tinerii fac tot mai puțin sex! Și nu din cauza pandemiei de coronavirus
sex
Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului
sexul
Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința

Comenteaza acest articol

Cum să vă creșteți singuri inteligența

by realitatea   2 min
0