Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa ai idei geniale

Gandindu-ma la ce as putea sa scriu saptamana aceasta, mi-am dat seama ca eram, de fapt, in  asteptarea  unui subiect extrem de interesant care inca nu aparea. Asa ca am gasit de cuviinta sa scriu despre ideile geniale (poate chiar acesta era subiectul pe care il asteptam) si despre cum putem face sa le avem. 

Evident ca nu este vorba despre idei briliante despre cum sa castigati mai multi bani pornind de la o idee pe care nimeni nu a avut-o pana acum. Ci despre idei proaspete care te pot face, in primul rand, sa crezi ca ai o imaginatie bogata, ca stii sa impletesti datele astfel incat din zece banale cuvinte sa faci un poem/slogan cu sens. Si desi aparent te poti intreba ce fel de idei sunt acestea, ei bine sunt idei care rezolva probleme, idei care ajuta oameni, idei care creaza lucruri noi sau le imbunatatesc pe cele vechi, idei care fac lucrurile scumpe sa coste mai putin, idei care fac lucrurile sa fie mai folositoare, idei care inspira pentru alte idei, dar mai ales idei care ne dau curaj. 

De fapt de la curaj ar trebui sa pornim: curajul de a inceta sa facem mereu aceleasi lucruri si de a incerca ceva nou. E drept ca unii oameni sunt nativ mai inclinati catre asta decat altii, insa si exercitiul constant al creatiei si inovatiei se poate dovedi fructuos.

Cand ma gandesc la idei geniale imi vine mereu in minte exemplul designer-ilor sau al revistelor. Cum poti sa faci o revista sa fie inca interesanta dupa zeci de ani de existenta? Imaginatia este ca un puzzle cu variante infinite. Iei ce ai facut si transformi, adaugi, intorci pe partea cealalta, poate chiar negi si asa scoti ceva nou. Ceva la care nu te-ai fi gandit daca nu ai fi avut minutul acela de rabdare in care sa iti dai seama ca mai sunt atatea lucruri de facut, ca n-ai spus tot si ca trebuie sa scoti din tine (si din altii) partile nestiute si sa le explorezi.

Genialitatea ideilor vine din abandonul prejudecatilor, al standardelor si al conservatorismului. Nu-ti fie frica! Distreaza-te cand vrei sa faci ceva nou si frumos. Uita de tot si reinventeaza tot. Si cand ideea apare, pune-o sa lucreze.

ARTICOLE SIMILARE

PRIMA REACŢIE a Valentinei Pelinel, după DECIZIA de a DIVORŢA

Cum sa invingeti stresul, “boala secolului XX”

Trucuri DIY pe care orice femeie trebuie să le știe. Cât sunt de folositoare!

Andreea Damian

O nouă despărţire în showbiz! O vedetă PRO TV şi iubitul ei şi-au spus “Adio!”

DECLARAŢII INCENDIARE! Andreea Marin L-A DESFIINŢAT pe Ştefan Bănică!

S-a gasit averea lui Ceauşescu! Suma e absolut fabuloasa

Scrie un comentariu