Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa ai o relatie la distanta

Un lucru este sigur: relatiile la distanta care rezista se bazeaza fie pe foarte multa dragoste fie pe foarte putina (prin asta intelegand deloc).

In cazul unei mari iubiri lucrurile sunt clare: sentimentele puternice fac ca cei doi sa reziste tentatiilor, sa le fie dor, sa se regaseasca cu drag unul pe celalalt. Va intrebati cum poate rezista o relatie la distanta care nu se bazeaza pe iubire? Cand tu esti aici si el este acolo, faptul ca nu va vedeti foarte des, ca pot sa treaca zile fara sa vorbiti, iti da un sentiment de libertate (pe care trebuie sa recunoastem ca iubirea il refuza de multe ori) si chiar de incredere. Si atunci ai toate motivele sa mentii acea relatie in care stii ca n-ai sa suferi, dar o ai, deci nu poti sa fii trista ca esti singura.

Cu asta cred ca avantajele/dezavantajele unei relatii la distanta sunt evidente. Daca nu, le insir pe scurt aici:

Avantaje:
1. poti sa faci pe misterioasa mult mai des,
2. poti sa iesi mai des cu prietenii,
3. poti sa ai o zi in care parul sa-ti stea aiurea,
4. mai scapi de dependentele sufocante pe care unele femei le dezvolta fata de barbati.

Dezavantaje (am sa pun intentionat mai putine decat avantaje):
1. ti se face dor de el si la un moment dat vei deveni pisaloaga/nesigura/plictisita,
2. sunt sanse mici ca relatia sa se transforme in casnicie (daca asta este un scop pentru tine),
3. ai sa devii usor mai egoista.

Concentrandu-te pe avatanje si inarmeaza-te cu multa rabdare si astfel nu iti va fi greu sa mentii o relatie la distanta…pentru o vreme. Si spun asta pentru ca trebuie sa stii ca departarea poate fi frumoasa (dupa cum am aratat) insa nu poate dura vesnic. Profita de distanta pentru a-ti testa sentimentele (si pe ale lui), fa-i surprize placute trimitinadu-i scrisori simple, sau o carte din cand in cand prin posta. Da-ti intalnire cu el undeva la mijloc de drum: fie ca este Pitesti sau Ungaria. Iar daca vrei si lucuri "mai serioase":
– stabiliti de la inceput niste reguli (aici e momentul in care veti stabili de comun acord ca sunteti intr-o relatie monogama sau nu.
– pe cat posibil cadeti de acord asupra scopului relatiei voastre (este momentul in care iti dai seama daca va indreptati catre casnicie sau nu). Atentie! Nu stabili ceva cu care doar tu esti de acord, sperand ca il vei face sa se razgandeasca pe parcurs!
– evitati sa vorbiti prea mult (adica daca tot sunteti la distanta, lasati-va bucuria de a astepta cu entuziasm sa vorbiti).
– pe cat posibil vizitati-va reciproc (efortul pus in a organiza o intalnire va va fi rasplait cu momente placute petrecute impreuna si va va da sentimentul ca faceti parte unul din viata celuilalt).
– lucrati asupra increderii ( cand suni si el nu raspunde, iar tu n-ai cum sa te urci in primul taxi sa te duci sa-l verifici, trebuie sa ai incredere in el. Altfel te asteapta clipe de anxietate si nesiguranta foarte periculoase pentru relatia voastra).
– pastreaza relatia sexy ( daca tot va vedeti rar, nu ai nicio scuza ca atunci cand o faceti sa nu arati impecabil si sa-i rasplatesti asteptarea).
– traieste-ti viata (nu te indeparta de prieteni pentru ca, indiferent ce ati stabilit ca si viitor al relatiei, e posibil sa nu se indeplineasca si sa te trezesti dupa o vreme atarnand in gol doar pentru ca ai trait prea mult si prea intens intr-o relatie care nu se petrecea "aici").

ARTICOLE SIMILARE

IULIA IONESCU a fost gasita!

Top 14 cele mai frumoase cascade din America

Optimismul reduce riscul de atac de cord

realitatea

Reteta dietetica – Dovlecei cu carne la gratar!

realitatea

Cadouri pentru ele de 1 si 8 Martie

realitatea

5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere

Scrie un comentariu