Tabu
lifestyle

Cum să aveți grijă de diferitele materiale textile folosite în casă

Țesăturile de îmbrăcăminte sunt la fel de variate ca și cumpărătorii lor, iar în articolul de astăzi, veți afla cum să îngrijiți diferite tipuri de materiale textile care se găsesc și sunt utilizate în mod obișnuit în casă.

Acetat: Spălați manual și uscați la aer

Acetatul este o țesătură artificială obișnuită care este folosită mai ales în combinație cu alte materiale textile pentru a crea haine ușor de drapat. Acestea pot fi curățate, dar sunt foarte sensibile la transferul de vopsea. Pe fiecare articol de îmbrăcăminte veți observa o etichetă care explică modul de îngrijire a hainelor în cauză, citiți-o și folosiți apă rece pentru a curăța țesătura bogată în acetat.

Cel mai bine este să spălați manual aceste articole de îmbrăcăminte, iar în cazul în care spălarea la mașină este posibilă, să folosiți un ciclu delicat. După spălare, doriți să călcați haina cu o setare de căldură scăzută. Întotdeauna călcați pe interior, ceea ce va ajuta la păstrarea frumuseții și strălucirii hainelor.

Bumbac: Se spală cu apă caldă și se usucă la uscător la cald

Bumbacul este cunoscut ca fiind cea mai preferată și confortabilă țesătură din lume. Veți constata că bumbacul este folosit la o serie de tipuri diferite de articole de îmbrăcăminte, cum ar fi tricouri, rochii, pantaloni și multe altele. Se știe că bumbacul se micșorează, cu excepția cazului în care este preîncălzit în momentul fabricării. Detaliile pot fi găsite în etichetă. Dacă pe etichetă scrie „numai apă rece”, înseamnă că articolul de îmbrăcăminte se va contracta dacă nu este spălat corespunzător.

Dacă haina este preîncălzită, înseamnă că puteți folosi apă caldă pentru a o spăla. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi clor pentru a spăla articolele de îmbrăcăminte pe bază de bumbac, dar numai dacă pe etichetă este menționat acest lucru. Clorul va ajuta la îndepărtarea petelor dificile. Încercați să folosiți o setare de căldură scăzută atunci când uscați hainele din bumbac, altfel șansele de contracție vor crește. Pe timp de vară, probabil că puteți usca hainele doar prin agățare.

In: Spălați cu apă rece și uscați la aer

Inul este o fibră naturală care este fabricată din plante. Este posibil să fie nevoie să curățați profesional hainele pe bază de in, așa că cel mai bine este să verificați eticheta. Dacă pe etichetă scrie că hainele pot fi spălate la mașină, atunci folosiți apă potrivită culorii hainei.

Atunci când călcați un articol de îmbrăcăminte pe bază de in, folosiți setarea fierului de călcat la cald și călcați-l din interior spre exterior.

Poliester: Se spală cu apă rece și se usucă la aer sau la mașină

Poliesterul a fost considerat un material minune nu cu mult timp în urmă, de fapt abia în secolul trecut. Cu toate acestea, a parcurs un drum lung de atunci. Poliesterul este popular pentru că le permite producătorilor să creeze unele dintre cele mai rezistente, ușor de spălat și de îngrijit articole de îmbrăcăminte din lume. Este posibil să spălați la mașină un articol de îmbrăcăminte pe bază de poliester; cu toate acestea, este prudent să verificați mai întâi eticheta.

Utilizați o setare de căldură scăzută atunci când uscați hainele din poliester la uscător. Un truc ingenios pentru a evita apariția cutelor la hainele din poliester este să le scoateți din uscător când sunt încă puțin umede. Nu folosiți niciodată o temperatură ridicată de fier de călcat, altfel riscați să topiți materialul.

Mătase: Spălați manual sau la rece și la cald și uscați la mașină sau la aer

Mătasea este o fibră naturală care nu este doar rezistentă, ci și suplă și lucioasă. Fiind unul dintre cele mai vechi materiale textile folosite pentru îmbrăcăminte, mătasea se poate spăla în funcție de modul în care a fost folosită cu alte materiale textile.

Dacă pe etichetă scrie că se poate spăla, înseamnă că trebuie să folosiți materiale de spălare moi, care sunt făcute pentru haine din mătase, și să o spălați doar manual. Mătasea este o țesătură foarte delicată atunci când vine vorba de îngrijire.

 

ARTICOLE SIMILARE

Protest împotriva Annei Wintour la Milan Fashion Week

realitatea

Jennifer Garner însărcinată cu al 2-lea copil

realitatea

Jennifer Lopez, în bikini, cu fundul la paparazzii

realitatea

Cum te poti promova in mod eficient cu ajutorul unui roll-up?

realitatea

Angelina Jolie nu-l suportă pe Barack Obama

realitatea

Andreea Esca se gândeşte la RETRAGERE! Vezi când ar putea părăsi pupitrul ştirilor

Scrie un comentariu