Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cum să calmezi rapid arsurile solare de pe față?

O arsură solară pe față nu este niciodată foarte estetică și poate fi dureroasă. Din fericire, o îngrijire adecvată poate calma rapid durerea.

Soarele și pielea de multe ori nu se împacă. Lipsa protecției solare, expunerea involuntară. Există multe motive pentru care suferiți de arsuri solare pe față. Soluții naturale, de casă, produse specifice și o rutină adaptată de îngrijire a pielii, iată ce trebuie să știți pentru a ameliora eficient această arsură superficială.

Soluții naturale

În cazul arsurilor solare localizate pe față, putem găsi soluții rapide pentru a calma roșeața și inflamația. Un amestec de oțet de cidru (sau oțet alb) amestecat cu apa rece este foarte calmant. Pentru arsuri solare intense, aplicați oțet pur. Efect revigorant garantat. Apoi clătim cu apă limpede, ideal cu apă minerală. Un alt produs minune din bucătărie este bicarbonatul de sodiu. Se diluează și se aplică cu ajutorul unei comprese sau într-o pastă groasă sub formă de mască. Masca se reînnoiește atâta timp cât roșeața provoacă durere.

Creme și geluri calmante

Dacă fața noastră devine roșie și se simte o puternică senzație de căldură și arsură, aplicați aloe vera sub formă de el. Cu proprietățile sale antiinflamatorii, aloe vera hidratează și ajută la vindecare, oferind în același timp o ușurare imediată. Poate fi depusă într-un strat gros. Produsul se lasă acționeze până păstrunde în piele. În plus, ne hidratăm și din interior. Bem multă apă. Și evităm să ieșim atâta timp cât inflamația nu este vindecată.

Piele hidratată

În cazul arsurilor solare, fața poate prezenta vezicule dureroase. În acest caz, trebuie să fii atentă la ceea ce îți pui pe față, mai ales dacă veziculele sunt sparte. Este mai bine să evitați cremele prea uleioase, care pot provoca infecția plăgii.

Un medic poate prescrie un tratament de vindecare adecvat. Important, să evitați aplicarea de machiaj. Pielea trebuie menținută curată și să primească numai produse hidratante intense sau unguent pe bază de rețetă.

ARTICOLE SIMILARE

Maratonista și-a alergat cei trei copii și a depășit un record mondial

Andreea Damian

Vești bune! A fost anunțat un vaccin antiCovid eficient 90%

Andreea Damian

Tocofobia: teama de a naște – apărută din cauza mediului online

realitatea

Ce motive are Mădălina Ghenea să fie mai fermecătoarea ca niciodată

Tabu Tabu

Gina Pistol își dezvăluie secretele de înfrumusețare / INTERVIU

Veste bună de Crăciun: Papa anulează regula „secretului pontifical” în cazurile de abuz sexual

realitatea

Scrie un comentariu