Home > Lifestyle > Stiri > Cum sa cheltui 20 de milioane de euro

Cum sa cheltui 20 de milioane de euro

 De cateva luni incoace, Marius Cristescu, unul dintre cei mai mari industriasi ai Romaniei, coproprietar al grupului timisorean Bega – un holding industrial de categorie grea printre ale carui proprietati se numara si platforma Faur (fosta 23 August) din Bucuresti – este in cautare de oportunitati. Bugetul disponibil: 20 de mil. euro. Marius Cristescu verifica in fiecare dimineata – "cel putin o ora", socoteste el – site-urile Ministerului de Finante, AVAS, ale bancilor si companiilor de reorganizare. "Oportunitatile trebuie cautate", argumenteza el in interviul acordat revistei de business MONEY EXPRESS.

Pentru "oportunitatile" despre care vorbesc si pe care sunt siguri ca le vor gasi – spatii industriale, fabrici, companii intregi sufocate de criza – fratii Marius si Emil Cristescu au pregatit inca de la inceputul anului o suma interesanta. E vorba de 20 de milioane de euro, un buget care, oricat de surprinzator ar parea, nu se bazeaza pe calcul: cei doi oameni de afaceri, care afirma ca businessul lor este conectat la "jumatate din economie", pun la bataie, practic, tot castigul de anul trecut. "Atatia bani aveam disponibili din economii". Desi nu pare multumit de oferta – ”acum nu prea sunt active de cumparat, dar sunt sigur ca in curand vor fi din ce in ce mai multe” -, Marius Cristescu a cheltuit deja un sfert din bugetul de achizitii stabilit.

"Acum ai sansa sa cumperi mai ieftin decat sa renovezi", constata Cristescu, care dezvaluie ca banii s-au dus pana acum pe achizitia unei fabrici de mobila din Timisoara (Timlemet), pe active de la unul dintre producatorii de otel betonat din oras (Procema) si pe active din perimetrul Faur. Dar cea mai mare parte a sumei de cheltuiala o pastreaza pentru acele "distressed assets”, care – are Marius Cristescu convingerea – vor fi din ce in ce mai numeroase in viitorul apropiat. Citeste articolul integral in MONEY EXPRESS. (Anca Doicin) 

Articole asemanatoare
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Comenteaza acest articol

Cum sa cheltui 20 de milioane de euro

by realitatea   1 min
0