Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum să citești limbajul corpului unei persoane sub o mască de față

Modul nostrul de a comunica s-a schimbat în epoca Covid-19. Ne întâlnim mai rar cu prietenii și vecinii și atunci când o facem păstrăm o distanță fizică. Gesturile obișnuite de familiaritate din trecut sunt deja de domeniul trecutului. Ca să nu mai vorbim că jumătate din față ne este acoperită.

Și chiar dacă masca ta medicinală sau cusută manual le spune altora că ești un fan al modei, este greu să fii întotdeauna înțeles corect în spatele acestor măști – și să-i înțelegi corect pe ceilalți. Expresiile faciale sunt un mod important de comunicare și joacă un rol central în interacțiune, spun psihologii. Purtând măști, ne poate lipsi metacomunicarea expresiei faciale. Tonul vocii devine din ce în ce mai important. Limbajul corpului, de asemenea.

După cum se știe, ochii sunt fereastra către suflet, deci și în acest caz (dacă purtați ochelari de soare negri cu masca, ar trebui să vă răzgândiți). Ochii noștri sunt mici și înconjurați de linii când suntem fericiți și sunt umezi când suntem triști. Ne dăm ochii peste cap pentru a ne exprima disprețul. Îi micșorăm pentru a arăta suspiciune și îi facem mari pentru a ne arăta îngrijorarea. Sigur, pierdem unele informații prin faptul că nu putem vedea fața completă a cuiva, dar majoritatea a ceea ce trebuie să știm despre emoțiile altei persoane provine din ochii lor. Chiar și în epoca botoxului, majoritatea oamenilor se încruntă când sunt supărați și își ridică sprâncenele atunci când sunt speriați sau surprinși.

Poate fi mai dificil să auzi vocea cuiva în spatele măștii – sau să purtați o conversație cu cineva fără să-l priviți direct. A vorbi cu cineva în aceste zile necesită atenția noastră deplină. Privitul unei persoane în timpul conversației o face mai ușor de auzit și de înțeles, oferind în același timp indicii vizuale suplimentare cu privire la modul în care se simte, cum ar fi modul în care stau sau se mișcă. Dacă o persoană stă cu brațele sau picioarele încrucișate, de exemplu, aceasta poate semnala că nu este deschisă la ceea ce se spune. Sau dacă persoana A stă în direcția opusă persoanei B și încă vorbește, aceasta poate transmite că persoana A este neinteresată sau nu se simte confortabil. Dimpotrivă, dacă o persoană își folosește mâinile excesiv în timpul conversației, este posibil să simtă anxietate.

ARTICOLE SIMILARE

Primul “te iubesc” și primul sărut pe care Gina Pistol i le-a dat lui Smiley în direct

Tabu Tabu

“Andreea Marin se face de rușine. A ieșit pe stradă alături de pămpălăul de 26 ani”

Cum sa improspatezi atmosfera de acasa in lunile de iarna

realitatea

Văduva lui Elvis, Priscilla Presley, arată GROZAV la aproape 70 de ani

De ce să urmărim „Politicianul” pe Netflix și ce ar trebui să învățăm din el în prag de alegeri

Andreea Damian

Masca de protecție te îmbătrânește? Iată cum să combați efectele ei, potrivit cosmeticienilor

Andreea Damian

1 comentariu

Malcolm 19 September 2020 at 15:33

Very fast shipping!

Răspunde

Scrie un comentariu