Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cum să copiezi iconicul machiaj „cat eyes” a lui Audrey Hepburn

Noului documentar dedicat actriței Audrey Hepburna fost lansat recent. Cu această ocazie, make-up artistul profesionist Celia Burton explică cum poți să reproduci machiajul iconic – ochi de pisică – cu eyeliner lichid.

Cunoscută pentru sprâncenele ei groase și pentru ochiul său de pisică, Audrey Hepburn era de o frumusețe care le eclipsa pe celelalte femei. O frumusețe pe care o vom putea admira din nou grație unui nou documentar dedicat acesteia, care a fost lansat pe 30 noiembrie.

În Audrey, regizoarea Helena Coan aruncă o lumină asupra tristeții secrete care a stat la baza vieții aparent fericite a lui Audrey Hepburn. Dacă filmul se concentrează asupra femeii, dincolo de glamour și de consecințele psihologice ale copilăriei dificile, nu există nicio îndoială că va evidenția și aspectulei iconic.

Make-up artistul revistei Vogue, Celia Burton, explică în detaliu cum să reproducem machiajul ochi de pisică, purtat de Audrey Hepburn.

Trucuri pentru un machiaj cat eyes perfect

Adori machiajul tip ochi-de-pisică/ cat eyes, dar nu-ți iese niciodată așa cum trebuie? Perfect arcuit, simetric și precis, astfel încât privirea ta să capete o dulceață senzuală, ori de câte ori clipești?

E adevărat că ai nevoie de o mână stabilă și răbdare de fier, dar – vorba americanului – practice makes perfect.Ține cont de aceste trucuri:

  • Agită bine tubul înainte de utilizare.
  • Începe să trasezi conturul de la jumătatea pleoapei spre exterior, cât mai aproape de linia genelor.
  • Îngroașă conturul, insistând pe colțul extern al ochiului, unde conturul trebuie să fie tot mai ascendent, urmărind însă forma naturală a ochiului.
  • Alungește forma ochiului în exterior, cu așa-numita „coadă-de-rândunică”.
  • Dacă simți nevoia să accentuezi și colțul intern al ochiului, prelungește conturul în acea parte, dar ai grijă să nu fie prea mult tuș pe pensulă, pentru ca linia să fie cât mai subțire.
  • Pentru un efect Audrey Hepburn, fă o codiță scurtă, ascuțită, mergând spre exterior la un unghi de 45 de grade față de capătul genelor.

NU UITA! Când lucrezi cu tuș de ochi, ține mereu la îndemână bețigașe cu capete de bumbac îmbibate în demachiant. Dacă greșești conturul, șterge imediat, înainte ca tușul să se usuce, și refă linia până iese așa cum îți dorești.

BINE DE ȘTIUT! Un contur subțire și lung alungește ochiul, dar îl face să pară mai mic și mai îngust. Un contur gros și mai scurt, în schimb, face ca ochiul să pară mai rotund și mai mare. Tu alegi ce ți se potrivește!

ARTICOLE SIMILARE

Oja Twilight

realitatea

Trend de iarnă: cum să porți rochia de piele

Andreea Damian

Poate fi oprit coronavirusul odată cu venirea verii? Ce spun experții

Andreea Damian

Finala NBA: Barack Obama mai popular decât Drake chiar în orașul natal al rapperului

realitatea

ANDREEA MANTEA si-a schimbat spectaculos culoarea parului

Labioplastia – moft sau necesitate?

realitatea

Scrie un comentariu